Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Şofer român, prins cu 16 kg de cocaină în camion, în Franța: „Îmi pare rău, am crezut că e cannabis”

Un şofer român de TIR a fost condamnat, în Franța, la 20 de luni de închisoare, după ce a fost prins transportând 16 kilograme de cocaină în portul Calais. În fața instanței, bărbatul în vârstă de 25 de ani a precizat că își dă seama de gravitatea faptei comise, însă credea că transportă cannabis. ​

Şofer român, prins cu 16 kg de cocaină în camion, în Franța: „Îmi pare rău, am crezut că e cannabis”
Comentează 0

Tânărul a fost oprit de vameşi pe data de 26 iunie. Ei i-au descoperit cocaina în camion și l-au arestat pe loc, informează stiridiaspora.ro.

După descoperirea cocainei, tânărul român a recunoscut că știa că transportă substanțe ilegale. Adus în fața judecătorului, românul a povestit că un bărbat s-a apropiat de el într-o parcare din Luxemburg, în momentul în care alimenta cu motorină, și i-a propus să transporte marfa. Șoferul i-a lăsat acestuia cheile camionului și s-a dus la duș. El spune că ar fi bătut palma pe 1.500 de euro și a crezut că transportă canabis.

Tânărul a spus în fața instanței că regretă ce a făcut și că a acceptat transportul doar pentru a câștiga bani în plus, ca să-și repare casa. Bărbatul a mai declarat că nu a dorit decât să câștige niște bani în plus.

"Regret foarte mult ceea ce am făcut", a spus românul în instanță.

Tribunalul l-a condamnat la 20 de luni de închisoare și i-a interzis intrarea pe teritoriul Franței timp de 5 ani.

Totodată, acesta mai trebuie să plătească o amendă de 644.000 de euro.

Sursa: realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite