Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Soarta lui Tudorel Toader și a lui Orlando Teodorovici se decide în Plen

Moțiunile simple împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, și ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, ajung miercuri la vot, în Parlament.  Şedinţa începe la ora 12:00.

Soarta lui Tudorel Toader și a lui Orlando Teodorovici se decide în Plen
Comentează 0

În pofida nemulțumirilor social-democraților la adresa lui Tudorel Toader, PSD a luat decizia să voteze contra moțiunii.

Deputații PSD vor vota împotriva moțiunii simple a opoziție împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, deși l-au criticat dur că amână adoptarea unor ordonanțe pentru "îndreptarea abuzurilor". Anunțul a fost făcut luni de liderul deputaţilor social-democraţi, Alfred Simonis, care a spus că grupul PSD va vota împotrivă și la moțiunea vizându-l pe ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

"Grupul PSD din Camera Deputaţilor va vota împotriva ambelor moţiuni simple împotriva celor doi miniştri din Guvernul PSD-ALDE. Vom avea un vot obişnuit în ziua de miercuri, plen cu dezbateri pe proiectele înscrise pe ordinea de zi şi votul final începând cu ora 12,00", a precizat Alfred Simonis, la Parlament.

Moţiunea simplă intitulată "Tudorel Toader şi PSD - ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie", a fost iniţiată de 91 de deputaţi PNL şi USR.

La dezbaterea moțiunii, deputatul PSD Florin Iordache l-a atacat dur pe Tudorel Toader, reproșându-i că schimbat din OUG 7 articole pe care nu ar fi trebuit să le modifice și că dă lecții la televizor, în loc să aibă dezbateri cu cei din sistem, așa cum a făcut Viorica Dăncilă, care a dezamorsat criza din justiție. El i-a cerut lui Toader să spună "astăzi și aici" când va da Ordonanța de Urgență pentru prevederile din Codurile penale declarate neconstituționale de Curtea Constituțională.

Deputatul PSD a avut și o recomandare pentru Toader: "Am câștigat în Parlament pentru că am reușit să așezăm la aceeași masă și puterea, și opoziția, și asociațiile magistraților (...) Domnule ministru, înainte de a da lecții la televizor, ar fi trebuit să procedați ca doamna Dăncilă, care a inițiat consultări cu magistrații și a dezamorsat criza din justiție". Concluzia deputatului PSD: "Când consideri că ai greșit, fie îți dai demisia din funcția de ministru, fie ești remaniat".

Deputaţii au dezbătut luni, moţiunea simplă depusă de opoziţie împotriva ministrului Finanţelor, pe care l-au numit „groparul capitalului românesc“. Eugen Teodorovici i-a criticat pe deputaţii opoziţiei că moţiunea este plină de greşeli gramaticale şi „e un simulacru de compunere de clasă primară“.

Moţiunea simplă intitulată „Lăcomia pesedistă subminează economia naţională“ a fost iniţiată de grupurile PNL, USR şi PMP la adresa ministrului Finanţelor Eugen Teodorovici. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite