Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Codul Fiscal a fost adoptat de Parlamentul României

Codul Fiscal a fost adoptat de Parlamentul României
Comentează 0

Cererea de reexaminare a proiectului Codului fiscal, transmisă Parlamentului de către șeful statului Klaus Iohannis, a fost adoptată marți de Senat, în prima ședință de plen a celei de-a doua sesiuni ordinare din acest an.

Printre amendamentele aprobate se numără reducerea TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016 și la 19% de la 1 ianuarie 2017 și amânarea pentru 2017 a eliminării taxei pe construcțiile speciale și a supraaccizei la carburanți. A rămas în vigoare eliminarea taxei pe construcțiile speciale pentru investițiile în agricultură începând cu 1 ianuarie 2016.

Plafonarea bazei de calcul a contribuțiilor de asigurări sociale la 5 salarii medii brute a fost amânată până la 1 ianuarie 2017 la fel ca și reducerea de la 16% la 5% a impozitului pe dividende

Ponta,anunț de ultimă oră pe tema Codului Fiscal:Ce măsuri ar putea fi introduse mai devreme de 2017

Premierul Victor Ponta a anunțat, miercuri, că măsurile de reducere a taxelor, amânate prin noul Cod Fiscal pentru 1 ianuarie 2017, ar putea fi puse în practică mai devreme de data respectivă dacă se demonstrează cu cifre că sunt sustenabile. În acest sens, Ponta s-a referit la plafonarea la 5 salarii a contribuției la CASS, la taxa pe construcții și impozitul pe dividende. "20% cât am propus noi, mă bucur că a rămas 20% (cota de TVA — n.r.), toate prevederile, așa cum au fost lucrate de Ministerul de Finanțe și de Guvern. Acele măsuri care nu au fost scoase din Cod, ci amânate, pe măsură ce dovedim cu cifre că sunt sustenabile putem să le punem în practică chiar mai devreme de 1 ianuarie 2017. Mă refer la plafonarea la 5 salarii a contribuției la CASS, mă refer la taxa pe construcții, impozitul pe dividende...", a menționat Victor Ponta în ședința de Guvern.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite