Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Situația instituțiilor de învățământ arădene, în atenția Consiliului Local al Municipiului Arad

Administrația locală arădeană a considerat prioritară investiția în infrastructura școlară.

Situația instituțiilor de învățământ arădene, în atenția Consiliului Local al Municipiului Arad
Comentează 0

După Colegiul Național Moise Nicoară, Colegiul Național Preparandia – Dimitrie Țichindeal, urmează să fie reabilitat Colegiul Economic, respectiv, în primăvara anului viitor, Colegiul Național Elena Ghiba-Birta. În acest scop, Colegiul Economic va fi relocat, iar Consiliul Local al Municipiului Arad a aprobat, în ședința din 13.11.2018, procedura de atribuire a contractului de închiriere a unei clădiri din municipiul Arad, în vederea desfășurării activităților de învățământ, pe perioada lucrărilor de reabilitare.

În ceea ce privește finanțarea sistemului educațional, municipiul a acordat sumele de bani necesare grădinițelor și școlilor arădene care, de 4 luni de zile, au fost în incapacitate de a-și mai achita facturile restante. Sumele se ridică la aproape 2.500.000 lei.

“Guvernul României a omis să își respecte angajamentul asumat și contractul cu învățământul, iar parlamentarii arădeni PSD-ALDE nu au manifestat interes în acest sens. Am fost obligați să luăm acești bani din bugetul local, diminuând alte investiții, pentru a respecta învățământul arădean.”, a precizat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.  

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite