Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Şiria a îmbrăcat haine de sărbătoare pentru a-şi sărbători „Zilele” (FOTO)

Şiria, comuna lui Slavici, lui Monţia, Ioan Russu Şirianu şi a multor altor personalităţi care s-au născut sau trăit aici, a îmbrăcat, la sfârşitul săptămânii trecute, haine de sărbătoare pentru a-şi sărbătorii „Zilele”.

Şiria a îmbrăcat haine de sărbătoare pentru a-şi sărbători „Zilele” (FOTO)
Comentează 0

Startul celei de-a XVI-a ediții a „Zilele Șiriei”, a fost dat vineri, organizatori fiind Primăria Comunei Șiria, Consiliul Local Şiria, împreună cu Centrul Cultural Județean Arad, Consiliul Județean Arad și „Cetatea Șiriei”, o organizație neguvernamentală. Cu acest prilej au fost organizate noi ediţii ale Sărbătorii Iei, Concursului Național de Interpretare a Muzicii Vocale Românești „Emil Monția” şi Festivalului Cântecului și Jocului Popular în Podgoria Aradului.

Consiliul Local Şiria s-a întrunit vineri pentru a acorda mai multe titluri de cetăţean de onoare, s-a inaugurat Grădinița cu program prelungit și after-school, dar şi Casa de Cultură „Ioan Slavici”, un eveniment la care au participat invitaţi de marcă.

Sâmbătă, în cea de-a doua zi a sărbătorii, au fost inaugurate Centrul

Multifuncțional şi Sala de sport din Galșa; blocului ANL de la Șiria; apoi au început Festivalul Iei şi Concursul Național de Interpretare a muzicii vocale românești „Emil Monția” Șiria, au fost premiaţi elevii cu rezultate deosebite, pentru ca seara să urce pe scenă Ruby şi DJ Kara.

A treia zi, duminica, a fost dedicată cu precădere muzicii şi dansului popular, manifestările începând la ora 16 cu Parada Portului Popular, Stadionul Otto Grefner fiind luat cu asalt de şirieni şi invitaţii lor.

„A fost sărbătoare la Şiria, trei zile de vis cu  multe bucurii și împliniri. Vă mulțumesc din suflet tuturor celor care ați fost prezenți alături de comunitatea șiriană la sărbătoarea «ZILELE ȘIRIEI» 2023. Mulțumesc frumos tuturor celor implicați în reușita evenimentului nostru, în mod deosebit artiștilor, colaboratorilor,partenerilor și colegilor mei din Primăria Șiria! La mulți ani, Şiria!”, a transmis la finalul evenimentului primarul Valentin Bot.   

Sursa foto: Arq şi Facebook Valentin Bot

 

 

 

Galerie foto (98)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite