Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sinodul Bisericii a luat o decizie surpriză. Ce va face după eşecul la referendumul pentru familie

Biserica Ortodoxă se repliază după eşecul refernedumului pentru familie din 6-7 octombrie: Sfântul Sinod le cere preoţilor să se adreseze prioritar nevoilor tinerilor și familiilor şi să se afle mai mult în mijlocul lor.

Sinodul Bisericii a luat o decizie surpriză. Ce va face după eşecul la referendumul pentru familie
Comentează 0

Joi, 25 octombrie, în Sala Sinodală din Reședința Patriarhală, sub președinția Patriarhului Daniel, a avut loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în care s-au luat mai multe hotărâri.

În mesajul Bisericii Ortodoxe, se spune că Sfântul Sinod a evaluat rezultatele referendumului pentru modificarea Art. 48 din Constituția României din 6-7 octombrie 2018.

"Pastorația și misiunea Bisericii trebuie să se adreseze nevoilor tinerilor și familiilor, folosind o cateheză adecvată și o prezență a păstorilor în mijlocul lor. Intensificarea slujirii liturgice, a vieții parohiale și a filantropiei sociale sunt o prioritate", spune Hotărârea Sf. Sinod.

Prezenţa extrem de redusă a românilor la referendumul pentru familie din 6-7 octombrie, în care Biserica i-a îndemnat pe credincioşi să voteze pentru redefinirea căsătoriei ca uniunea între un bărbat şi o femeie, a tras un semnal de alarmă în cadrul BOR.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite