Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ATENTAT TERORIST în Franța, Lyon - Un preot ortodox, împușcat la biserică

Încă un atentat terorist zguduie Franța. De această dată este vorba de focuri de armă trase într-o biserică ortodoxă din Lyon.

ATENTAT TERORIST în Franța, Lyon - Un preot ortodox, împușcat la biserică
Comentează 0

Un preot ortodox de naţionalitate greacă a fost împuşcat în jurul orei 16:00 (15:00 GMT) în Lyon (sud-estul Franţei) şi presupusul autor a fugit, a declarat o sursă din cadrul poliţiei pentru AFP şi DPA. Atacatorul este căutat de autorități chiar și acum.

Preotul "îşi închidea biserica", a precizat sursa, adăugând că este în stare gravă.

#BREAKING: Orthodox priest shot in a Greek church in #Lyon, Francepic.twitter.com/foITchEsb9

— Amichai Stein (@AmichaiStein1) October 31, 2020

Un alt atac a avut loc în această săptămână într-o biserică. 

În atacul comis joi în biserica din Nisa au murit trei oameni. Toți au fost înjunghiați în zona gâtului. Paraclisierul avea 55 de ani, iar cele două enoriașe 44, respectiv 60 de ani. Prima dintre acestea a murit din cauza multiplelor răni, într-un restaurant din apropiere, la scurt timp după ce a fugit din biserică printr-o uşă laterală, au precizat anchetatorii, citați de Agerpres. 

În biserică au fost găsite un exemplar al Coranului, două telefoane, un cuţit cu o lamă de 17 cm, folosit în atac, şi alte două cuţite neutilizate. Atacul a fost comis în ziua în care musulmanii celebrează naşterea profetului Mohamed

Agresorul a fost împușcat și arestat de poliție. Inclusiv când era încătușat și primea îngrijiri medicale, acesta a strigat de mai multe ori "Allah Akbar", au povestit martorii.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite