Vremea Romania, Arad 12°C

Stiri Arad

Simone Tempestini a câștigat Raliul Aradului

Simone Tempestini a câștigat Raliul Aradului
Comentează 1

Simone Tempestini, campionul național en titre, a câștigat, sâmbătă, Raliul Aradului, etapa a treia Campionatului Național de Raliuri Dunlop (CNRD), dar care a fost și runda inaugurală în Tour European Rally (TER) și în Trofeul Balcanic de Raliuri, serie înscrisă în European Rally Trophy (ERT).

Echipajul Simone Tempestini/Carmen Poenaru (Ford Fiesta R5) a fost cronometrat cu timpul de 01 h 27 min 38 sec 5/10, potrivit autorally.ro, pe locul al doilea a sosit Dan Gîrtofan/Tudor Mârza (Skoda Fabia R5), la 03 min 12 sec 9/10, podiumul fiind completat de Gergo Szabo/Karoly Borbely (Citroen DS3 R5), la 04 min 11 sec 9/10, pe patru s-a clasat tandemul Edwin Keleti/Anton Avram (Mitsubishi Lancer Evo X), la 06 min 54 sec 1/10, pe cinci a sosit perechea Rareș Tomiță/Levente Csegzy (Mitsubishi Lancer Evo X), la 09 min 40 sec, etc.

După ce și-a adjudecat proba specială cu numărul șapte, care a contat ca Power Stage pentru întrecerea Tour European Rally, Simone Tempestini s-a impus și în PS11, obținând maximum de puncte suplimentare și în CNRD. Dan Gîrtofan și Gergo Szabo au obținut al doilea și al treilea timp în Power Stage-ul CNRD.

Podiumul din Tour European Rally și European Rally Trophy a fost completat de Rashid Al Ketbi (sosit la 2 min 50 sec 5/10) și de Dan Gîrtofan.

Raul Badiu a câștigat la două roți motrice, urmat de Adrian Teslovan și Radu Necula, potrivit unui comunicat remis AGERPRES. Edwin Keleti a fost cel mai rapid în ERT2, Radu Necula s-a impus în Cupa Suzuki, Thomas Abraham la Clasa 11, Dănuț Budai la Clasa 12, iar Radu Luca a fost cel mai rapid dintre debutanți.

Simone Tempestini este din nou lider în clasamentul general al piloților, urmat de Dan Gîrtofan.

Etapa a patra a Campionatului Național de Raliuri Dunlop va fi Danube Delta Rally, în perioada 9-11 iunie.

C. P.

Articole asemanatoare

Scrie un comentariu

trimite