Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Siegfried Mureșan și Adina Vălean sunt propunerile României pentru funcția de comisar european / UPDATE: Adina Vălean a fost acceptată de Ursula von der Leyen

Președinta aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a primit scrisoarea trimisă de prim-ministrul Ludovic Orban prin care eurodeputații Siegfried Mureșan și Adina Vălean sunt propunerile din partea României pentru funcția de membru al Comisiei Europene, a declarat viitorul purtător de cuvânt adjunct al Comisiei Europene, Dana Spinanț, scrie CaleaEuropeană.ro.

Siegfried Mureșan și Adina Vălean sunt propunerile României pentru funcția de comisar european / UPDATE: Adina Vălean a fost acceptată de Ursula von der Leyen
Comentează 1

Update 1 Adina Vălean a fost acceptată de Ursula von der Leyen

Reprezentanții Comisiei Europene au confirmat că în acestă după-amiază, Adina Vălean a fost acceptată de Ursula von der Leyen, scrie Realitatea.net.


„Am primit scrisoarea, cele doua nume propuse, Adina Vălean și Siegfried Mureşan. Suntem în contact cu cei doi candidați și președinta aleasa va lua o hotărâre repede privind alegerea unui comisar desemnat dintre cei doi”, a spus Spinanț, vorbind în numele echipei de tranziție a Ursulei von der Leyen.

Noul prim-ministru Ludovic Orban i-a propus miercuri pe Siegfried Mureșan, vicepreședinte al grupului PPE în Parlamentul European, pe Adina Vălean, eurodeputat și președinte al Comisiei pentru industrie, cercetare și energie din Parlamentul European, pentru funcția de membru al Comisiei Europene din partea României pentru portofoliul Transporturi, Bucureștiul răspunzând astfel solicitărilor venite din partea președintelui ales al executivului european, Ursula von der Leyen, ca țara noastră să nominalizeze un nou comisar european, mai scrie CaleaEuropeană.ro.

 Prin această decizie, anunțată de Orban în timpul primei ședințe oficiale de guvern, România respectă modelul aplicat anterior, când și precedentul cabinet a trimis inițial două propuneri – un bărbat și o femeie – la Bruxelles.

Decizia a fost luată în şedinţa de Guvern la care a participat şi preşedintele Klaus Iohannis, iar propunerile vor fi trimise preşedintelui Comisiei Europene.

„După consultarea președintelui, am luat decizia să trimitem către președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, doi candidați pentru funcția de comisar european din partea României – europarlamentarii liberali Siegfried Mureșan și Adina Vălean“, a anunțat premierul la finalul ședinței de Guvern.

El a spus că va solicita Parlamentului audierea în comisiile parlamentare de specialitate fie pentru ambii candidați, fie doar în cazul candidatului pe care îl va decide președinta Comisiei Europene.

La 10 septembrie 2019, când a anunțat componența Comisiei sale, von der Leyen a alocat României portofoliul Transporturilor.

Intrați aici pentru a afla mai multe detalii: https://www.caleaeuropeana.ro/exclusiv-presedinta-aleasa-a-comisiei-europene-ursula-von-der-leyen-este-in-contact-cu-candidatii-propusi-de-romania-si-va-lua-o-hotarare-repede-privind-alegerea-unui-comisar-european/

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite