Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Set diversificare bebelusi - când, ce și cum să introduci în alimentația bebelușului

Dacă este momentul să începi etapa de diversificare la bebe, acest articol îți va fi de un real ajutor.

Set diversificare bebelusi - când, ce și cum să introduci în alimentația bebelușului
Comentează 0

Găsești informații despre cum să introduci alimentele în alimentație, când e cel mai potrivit moment să începi diversificarea și cu ce alimente să începi. 

Academia Americană de Pediatrie recomandă să introduci alimente solide în alimentația bebelușului tău în jurul vârstei de 6 luni. Cu toate că fiecare copilaș este diferit, nu este recomandată introducerea alimentelor înainte de 4 luni. 

Ca să fii sigură că momentul este potrivit, cere sfatul medicului pediatru. În funcție de istoricul medical și de felul în care se dezvoltă copilul, acesta poate să-ți recomande să începi diversificarea chiar și mai devreme de 6 luni. 

Semne că bebelușul este pregătit pentru diversificare:

  • Stă singur în șezut sau cu sprijin.
  • Este capabil să controleze capul și gâtul.
  • Deschide gura când i se oferă mâncare.
  • Înghite mâncarea în loc să o împingă înapoi pe bărbie.
  • Aduce obiecte la gură.
  • Încearcă să apuce obiecte mici, cum ar fi jucării sau alimente.
  • Transferă alimentele din față în spatele limbii pentru a le înghiți.

Set diversificare bebelusi - cu ce alimente să începi

Începând cu vârsta de 6-8 luni, bebelușul poate mânca o varietate de alimente din diferite grupe. Asigură-te că incluzi și cereale pentru sugari, fructe, legume, proteine, iaurturi și brânzeturi. 

Dacă îi dai bebelușului tău și cereale, este important să optezi pentru mai multe tipuri, cum ar fi ovăz și orz, nu doar cereale de orez, conform Food and Drug Administration. Ca să pui bazele unei alimentații sănătoase, asigură-te că bebelușul mănâncă atât vitamine, cât și minerale pentru a crește sănătos și puternic. 

În schimb, în primele săptămâni, oferă-i doar un singur aliment la o masă, ca să îți poți da seama cum reacționează și dacă are posibile alergii sau nu. Specialiștii sugerează să introduci câte un aliment nou după 2-3 zile. 

Alimentele potențial alergene

Alimentele potențial alergene se introduc în mod singular, ca să poți observa dacă bebelușul dezvoltă sau nu anumite alergii. Aceste alimente sunt lapte de vacă, ouă, pește, crustacee, nuci, arahide, grâu, soia și susan. 

Laptele de vacă sau băuturile îmbogățite de soia nu sunt recomandate decât atunci când bebelușul este mai mare de 12 luni. Însă alte produse din lapte de vacă, precum iaurtul, sunt potrivite pentru diversificare. 

Dacă bebelușul are eczeme severe sau alergie la ouă, este important să discuți cu medicul pediatru despre cum să introduci în siguranță următoarele alimente.

Ce să iei în calcul când începi diversificarea bebelusului

Pentru început, oferă-i bebelușului alimente pasate și care au textură foarte netedă. Pe măsură ce abilitățile orale se dezvoltă, pot fi introduse alimente în bucăți mai mari. 

Oferă-i porții micuțe și încurajează-l să mănânce încet și cu atenție. Cu toate că la început diversificarea este o provocare, procesul este unul care te apropie de copil și care te ajută să înțelegi mai bine cât de inteligenții și adaptabili sunt. 

Va fi multă dezordine și destul de multe haine pline de mâncare. Însă în acest fel bebelușul învață noi texturi și arome, dezvoltându-și baza obiceiurilor alimentare pentru întreaga viață. 

Chiar dacă procesul este dinamic, nu trebuie să fie și dificil. Ca să-ți fie mai ușor să organizezi mesele, iar cel mic să mănânce în siguranță în acord cu capacitățile lui, ia un set de diversificare pentru bebe. 

Seturile de pe papabebe.ro sunt confecționate din silicon alimentar, sigur pentru bebeluș. Formele ergonomice și antiderapante îi permit să se bucure de mâncare fără să răstoarne bolul și fără să se chinuie să prindă corespunzător mâncarea cu mânuțele. Iar procesul va fi mai curat și mai facil și pentru tine. 

În plus, materialul moale și formele făcute special pentru mânuțele copiilor sunt 100% sigure, astfel încât copilul nu se poate răni.

Găsești mai multe seturi pentru diversificare pe papabebe.ro. Culorile și modele sunt variate, astfel că fiecare masă va fi colorată și se va desfășura în deplină siguranță.  


Scrie un comentariu

trimite