Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Serviciile SMURD de la Vinga și Nădlac sunt salvate; legea inițiată de Glad Varga a fost promulgată

Legea, inițiată de deputatul liberal arădean Glad Varga, privind aprobarea Programului-pilot de preluare a personalului angajat cu pregătire paramedicală din cadrul echipajelor SMURD specializate în acordarea primului-ajutor calificat, aflate în finanțarea autorităților administrației publice locale a fost promulgată ieri de Preşedintele României. Astfel, serviciile SMURD de la Vinga și Nădlac au fost salvate.

Serviciile SMURD de la Vinga și Nădlac sunt salvate; legea inițiată de Glad Varga a fost promulgată
Comentează 0

„În baza prevederilor sale, se va asigura finanţarea pentru această categorie de personal, precum şi valorificarea pregătirii profesionale a acesteia prin încadrarea în serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă, fără a mai fi necesar ca personalul să desfăşoare cursuri de pregătire iniţială.

Prin iniţierea acestei legi, am urmărit îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă într-o zonă pilot ce include judeţele Arad, Hunedoara, Maramureş, Mureş şi Sibiu, considerând diversitatea cazurilor cu care se confruntă, numărul de intervenţii şi numărul de locuitori deserviţi. Se elimină astfel situaţii critice de tipul celor petrecute la Nădlac sau Vinga, unde activitatea serviciului de urgenţă a fost suspendată pentru câteva luni, din cauza imposibilităţii asigurării cheltuielilor salariale ale angajaţilor”, a declarat Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Legea a fost inițiată de Glad Varga, după ce autoritățile locale au început să trimită semnale privind imposibilitatea suportării cheltuielilor de funcționare ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență.

De menționat că SMURD Nădlac deservește cinci localități, Nădlac, Pecica, Semlac, Șeitin, Peregu Mare, dar și autostrada iar SMURD Vinga alte cinci, Vinga, Şagu, Secusigiu, Felnac, Zădăreni, iar în situația în care nu există vreo amblulanță disponibilă  intervine și la Fântânele, Frumuşeni şi Zăbrani.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite