Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Seria iPhone 15 Pro va avea rame mai subțiri și port USB Tip-C

Seria iPhone 15 de la Apple ar putea fi prima seria a gigantului tech american care va renunța la portul Lightning pentru un port de încărcare USB Tip-C. Problema înlocuirii portului clasic Apple a fost generată de hotărârea Uniunii Europene care a cerut ca toate telefoanele mobile și tabletele care vor fi comercializate aici să aibă porturi USB Tip-C. Mai multe randări proaspete cu seria iPhone 15, par să confirme acest lucru.

Seria iPhone 15 Pro va avea rame mai subțiri și port USB Tip-C
Comentează 0

Randările proaspăt scurse sugerează, de asemenea, că modelele iPhone 15 Pro vor avea rame mai subțiri. Seria Apple iPhone 15 este compusă din patru modele, un iPhone 15, cel mai mic și accesibil model și un iPhone 15 Plus, mai mare. Mai primim și două modele Pro, iPhone 15 Pro și Apple iPhone 15 Ultra (Max), care va fi vedeta seriei. Conform 91Mobiles, toate cele patru telefoane vor lansate în luna septembrie.

Seria de smartphone-uri iPhone 15 mai are mult de parcurs înainte de lansarea oficială, dar scurgerile și zvonurile în jurul dispozitivelor au început deja să inunde internetul. Într-o întorsătură recentă a evenimentelor, au apărut randările modelului iPhone 15 Pro, care ne oferă un indiciu de lucru despre cum ar putea arăta dispozitivul.

Randările bazate pe CAD (computer-aided design – proiectare asistată de calculator) se bazează pe informațiile împărtășite de Apple fabricilor din Asia pentru a pregăti carcasele pentru telefon înainte de lansare, astfel încât să nu existe lipsă de carcase compatibile în momentul lansării. Cel puțin pe modelele iPhone 15 Pro vedem rame mult mai subțiri decât ce avea pe actualele telefoane din seria iPhone 14.

Cea mai notabilă schimbare pe care se poate observa este eliminarea portului Lightning emblematic al Apple și adăugarea unui nou port USB-C. Toate cele patru modele vor avea un conector USB-C, înlocuind portul Lightning pe care Apple îl folosește de aproape un deceniu. Apple se aliniază astfel celorlalte modele emblematice de pe piață, cum ar fi Galaxy S23 Ultra, Xiaomi 12 Pro, Oppo Find X5 Pro sau OnePlus 11, toate cu porturi USB Tip-C.

Apple iPhone 15 Ultra împreună cu modelul Pro, primesc un port USB 3.2 Tip-C, în timp ce modelele standard vor primi porturi USB 2.0 Tip-C.  Înainte de a avea speranțe prea mari de la acest nou port pentru seria Apple iPhone 15, acest USB Tip-C ar putea veni cu propriul set de limitări.

Sursa Foto: via 9to5mac.com