Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Senatul îl face, din nou, scăpat pe Tăriceanu!

Comisia juridică a Senatului NU a putut discuta marți despre imunitatea lui Călin Popescu Tăriceanu din lipsă de cvorum.  Deşi termenul limită pentru depunerea raportului asupra cererii DNA de începere a urmăririi penale în cazul liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, era data de 2 aprilie, potrivit deciziei conducerii Senatului, şedinţa de săptămâna trecută s-a încheiat fără ca acest subiect să fie dezbătut tot din lipsă de cvorum.

Senatul îl face, din nou, scăpat pe Tăriceanu!
Comentează 0

Cum explică Cazanciuc blocajul

Președintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc, are o explicație origină pentru blocaj.

„Dacă vă uitați pe ordinea de zi a Senatului, o să vedeți că ele se desfășoară în același timp de foarte multe ori și mulți colegi din Comisia Juridică sunt membri și în alte comisii. Pur și simplu despre asta a fost vorba. Nu e o prezență obligatorie, fiecare merge la comisie în funcție de priorități(...)De ce ar fi o prioritate acest raport?(...) Prioritare sunt legile așteptate de cetățeni ca să le facă viața mai bună. Ce lege am încălcat?”, a spus Robert Cazanciuc, la Palatul Parlamentului. 

Tăriceanu, dispus să-și prezinte punctul de vedere în plen

"Colegii mei din Senat şi din Comisia juridică ştiu, le-am transmis solicitarea mea ca să urgenteze elaborarea avizului pe care trebuie să îl prezinte plenului şi le-am declarat că eu sunt dispus în orice moment să vin în faţa plenului pentru a-mi prezenta punctul devedere", declara Tăriceanu.

PNL a sesizat CSM

În contextul de faţă, PNL a trimist Consiliului Superior al Magistraturii o scrisoare prin care îi cerea Liei Savonea să sesizeze CCR în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu. Liderul PNL i-a comunicat acesteia că şeful Senatului se sustrage din ancheta penală.

Cererea DNA a ajuns la Senat pe 7 noiembrie 2018. Aleşii Puterii au apelat însă la amânare după amânare, acest lucru fiind permis de Regulamentul Senatului, unde termenele sunt foarte vagi.

Președintele Senatului este acuzat de DNA că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite