Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Senatorul liberal, Ioan Cristina: “Guvernarea PSD, un an de haos legislativ si de regres economic”

La un an de la caștigarea alegerilor parlamentare, bilanțul guvernării PSD-iste reflectă întocmai gradul de incompetența a liderilor PSD precum și  lipsa de respect pe care aceștia o arată românilor. Concret, din suma promisiunilor populiste înglobate într-un program de guvernare utopic, astăzi regăsim transpuse în realitate doar 5% dintre măsuri.

Senatorul liberal, Ioan Cristina: “Guvernarea PSD, un an de haos legislativ si de regres economic”
Comentează 0

Constatăm că incompetența guvernărilor PSD-iste se traduce prin rezultate dezastruoase atât la nivel macro cat și la nivel micro, în veniturile și cheltuielile fiecărui român în parte.

Guvernarea PSD-ALDE a irosit creșterea economică de 7% pe cheltuieli bugetare nesăbuite, pe măsuri populiste lipsite de viziune, ce au dinamitat echilibrele macroeconomice.

Ne regăsim astăzi la marginea prăpastiei, pe punctul de a păși într-o criză economică inevitabilă iar indicatorii economici semnalează fără putință de tăgadă iminența acestei crize. Fie că vorbim despre deficitul bugetar, păstrat artificial în limita angajată de 3%, de deficitul comercial sau de explozia ratei inflației care a crescut anul trecut de la 0.3% la 3%, lipsa acută de viziune și de competență sunt lesne de observat”, a declarat senatorul PNL, Ioan Cristina.

Haosul din politica fiscal-bugetară s-a transpus într-o încasare sub estimări a veniturilor la bugetul de stat. Guvernele lui Dragnea au încasat 251.8 miliarde de lei, cu 3 miliarde de lei mai puțin decât valoarea estimata. Efectul de domino a fost completat de un deficit al balanței comerciale care a escaladat la circa 1 miliard de euro/lună, o rata de schimb valutar de 4,66 lei pentru un euro precum si de o explozie a ratelor la împrumuturile în lei ca urmare a creșterii accelerate a indicelui ROBOR de la 0.8% la peste 2%. 

Senatorul PNL, Ioan Cristina, a avertizat de asemenea asupra modificărilor frecvente a taxelor. Acesta a declarat ca „lipsa de predictibilitate a fost potențată de numărul imens de modificari aplicate Codului Fiscal, nu mai puțin de 261 într-un singur an, situație ce a bulversat realmente mediul de afaceri

Toate aceste rezultate creionează începutul dezastrului, ca urmare a unei politici economice deșănțate, lipsite de viziune și de solutii eficiente, axată eminamente pe măsuri populiste. PSD dovedește din nou că programul de guvernare este doar o fițuică, o armă electorală pe care o desconsideră și o ignoră de îndată ce ajung să guverneze.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide