Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Șeful Statului Major spune că populația trebuie să se pregătească pentru apărare; conducerea Armatei vrea introducerea serviciului militar în termen pe bază de voluntariat

Noul șef al Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, a declarat pentru Europa Liberă, că populația României trebuie să se pregătească pentru apărare.Declarația vine după ce alți șefi de armate occidentale și chiar premierul Poloniei, Donald Tusk, au făcut afirmații similare.Șeful Armatei este convins că, dacă nu va fi oprit în Ucraina, Vladimir Putin va ținti Republica Moldova, Iar România trebuie să se pregătească, scrie romania.europalibera.org.

Șeful Statului Major spune că populația trebuie să se pregătească pentru apărare; conducerea Armatei vrea introducerea serviciului militar în termen pe bază de voluntariat
Comentează 0

„Da, populația României, la fel ca întreaga populație din Uniunea Europeană, din Europa, trebuie să se îngrijoreze și trebuie să adoptăm măsurile corespunzătoare pentru a fi pregătiți. Eu, personal, nu neapărat ca militar, consider că Federația Rusă nu se va opri aici. Dacă va câștiga în Ucraina, principala țintă va fi Republica Moldova. Vom asista la tensiuni în Balcanii de Vest. Sunt mai mult decât convins că politica președintelui Putin va escalada în perioada imediat următoare”, a declarat generalul Gheorghiță Vlad. Acesta a ținut să precizeze că potrivit unui proiect de lege inițiat de Ministerul Apărării și care așteaptă de ani buni, se dorește punerea în aplicare a unei politici de pregătire a populației. 

„Printre altele, ne dorim să introducem un serviciu militar în termen, voluntar. Adică vizăm segmentul de vârstă între 18 și 35 de ani, indiferent de sex, naționalitate, credințe religioase, tineri care doresc să îmbrace haina militară. Să plătim acest serviciu și să îi pregătim după principiile de bază de ducere a războiului”, a mai afirmat șeful Armatei. 

Intrați AICI pentru detalii.

Sursa foto: Facebook Ministerul Apărării Naționale, România


Scrie un comentariu

trimite