Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean a fost mutată

Secția Clinică Boli Infecțioase Adulți din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad își desfășoară activitatea, de săptămâna aceasta, în clădirea de pe strada Stephan Ludwig Roth. Secția funcționează la parterul clădirii, tronsonul din partea stângă, iar secțiile de Pneumologie și compartimentele TBC respectiv Recuperare Medicală Respiratorie au fost restructurate la etaj.

Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean a fost mutată
Comentează 0

Compartimentul de Anestezie și Terapie Intensivă, înființat la începutul pandemiei de COVID-19, la parterul clădirii, tronsonul din dreapta, rămâne funcțional, urmând să deservească secțiile de pneumologie respectiv de boli infecțioase adulți.

Am luat această decizie în urma discuțiilor purtate cu medicul epidemiolog și cu medicii șefi ai secțiilor implicate. Cunoaștem cu toții situația imobilului în care funcționa până acum Secția de Boli Infecțioase Adulți iar în clădirea de pe strada Stephan Ludwig Roth avem suficient spațiu pentru a putea amenaja și această secție dar și pentru a putea menține Compartimentul de Anestezie și Terapie Intensivă înființat la începutul pandemiei de COVID-19”, a declarat dr. Mircea Onel, director medical Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

De menționat este faptul că, fiind vorba despre un spital nou construit, dat în folosință în  anul 2017, la nivelul fiecărei secții s-au putut desena circuite medicale separate, neexistând pericolul ca pacienții internați pe Secția Boli Infecțioase Adulți să interacționeze cu pacienții de pe secțiile de Pneumologie. 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite