Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Secretarul de stat Dan Chirică, trecut pe linie moartă după "mineriada" Jandarmeriei

Secretarul de stat Dan Chirică a fost audiat, miercuri dimineaţa, la Parchet, în dosarul protestului din 10 august. Mai puțin de o jumătate de oră a stat în fața procurorilor secretarului de stat în MAI, informează Realitatea TV. Tot astăzi a ieşit la lumină informaţia că Dan Chirica nu se mai ocupă de relaţia cu prefecţii în MAI, ci a fost mutat să gestioneze relaţia cu Parlamentul.

Secretarul de stat Dan Chirică, trecut pe linie moartă după
Comentează 1

Dan Chirică, secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din MAI, a fost audiat, miercuri dimineaţa, la Parchet general.

Potrivit Realitatea TV, secretarul de stat nu se mai ocupă de relaţia cu prefecţii în MAI, ci i s-a dat o altă responsabilitate: să gestioneze relaţia cu Parlamentul. Chirică este acuzat că a pus presiune pe prefectul Capitalei să semneze ordinul de intervenţie în 10 august.

Mihai Dan Chirică a fost pus sub învinuire, vinerea trecută, pentru complicitate la abuz în serviciu şi participaţie improprie la purtare abuzivă. Şi doi dintre şefii Jandarmeriei au fost puşi sub acuzare.

În dosarul violențelor de la mitingul din 10 august au fost audiați până acum președintele PSD Liviu Dragnea, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, comandantul Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, Cătălin Paraschiv, primarul general al Capitalei, Gabrirela Firea, prefectul Capitalei Speranţa Cliseru, subprefectul Capitalei, Corneliu Cîrstea, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Gheorghe Nucu Marin și viceprimarul Aurelian Bădulescu.

Procurorii militari au deschis un dosar penal în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului din 10 august. Pe 3 septembrie, Parchetul General anunţa că 770 de plângeri penale au fost înregistrate la Secţia Parchetelor Militare din partea unor persoane care au avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor la protest.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite