Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Se schimbă legea. Amenzi de 10.000 lei pentru proprietarii de apartamente

Legea asociațiilor de proprietari 2018. Milioane de români care stau la bloc vor avea noi obligații odată cu intrarea în vigoare, de vineri, a noii legi a asociatilor de proprietari.

Se schimbă legea. Amenzi de 10.000 lei pentru proprietarii de apartamente
Comentează 0

Legea asociațiilor de proprietari 2018. Noua reglementare a asociațiilor de proprietari va intra în vigoare și vine cu noi reguli stricte pentru cei care locuiesc la bloc.

Legea asociațiilor de proprietari 2018. Sancțiunile sunt drastice. Proprietarii care nu vor permite accesul în locuință pentru reparații, lucrări sau în situații de urgență vor risca o amendă de maxim 3.000 de lei.

Legea asociațiilor de proprietari 2018. Fapte pentru care proprietarii de apartamente vor putea fi amendați de către polițiștii locali, reprezentanți din primărie sau inspectori de stat în construcții, după caz:

Legea asociațiilor de proprietari 2018. 1. Proprietarii care nu vor permite accesul în locuința pentru reparații, lucrări sau în situații de urgență, după ce au primit preaviz motivat de la asociație, vor risca o amendă de la 500 la 3.000 de lei. 

Legea asociațiilor de proprietari 2018. 2. Proprietarii de apartamente, obligați prin lege să vina la ședințele de bloc. De asemenea, proprietarii vor trebui să participe la ședințe. Nouă lege prevede că proprietarii nu vor mai putea fi reprezentați în adunarea generală de președinte, un membru al comitetului de bloc ori de administrator. Dacă totuși nu pot participă, trebuie să mandateze un alt membru al asociației printr-o împuternicire scrisă și semnată.

Legea asociațiilor de proprietari 2018. 3. Noua reglementare prevede o obligație expresă a proprietarilor de a comunica asociației și organului fiscal local orice schimbare a suprafeței construite sau utile, în cel mult 30 de zile de la încheierea lucrărilor. Nerespectarea acestei obligații va atrage, potrivit actului, o amendă de la 200 la 1.000 de lei. 

4. Cotele de contribuție trebuie vor plătite în cel mult 30 de zile calendaristice de la data afișării listei lunare de plată, conform noii legi, față de legea actuală, care prevede 20 de zile. Administratorul va trebui să notifice scris restanțierii, potrivit AvocatNet.ro.

Pentru ce contravenții amenzile sunt între 5.000 și 10.000 lei:

- schimbarea de către proprietar a destinației locuinței sau spațiului cu altă destinație decât aceea de locuință fără autorizațiile și aprobările legale;

- neexecutarea de către proprietar a lucrărilor de întreținere, reparații sau de înlocuire a elementelor de construcții aflate în proprietatea sa individuală, dacă aceasta este de natură să aducă prejudicii celorlalți proprietari.

- modificarea aspectului proprietății comune de către proprietari, precum și a elementelor constructive ale condominiului fără respectarea prevederilor prezentei legi.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite