Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un nou pas pentru campusul profesional

Consilierii locali municipali au votat astăzi un proiect de hotărâre prin care se solicită trecerea unui teren în suprafață de 20.000 mp din proprietatea privată a Municipiului Arad, în proprietatea publică a acestuia, în vederea realizării obiectivului de investiții Campus Profesional integrat DUAL.

Un nou pas pentru campusul profesional
Comentează 0

Consiliul Local al Municipiului Arad a adoptat Hotărârea nr.26/2023 privind aprobarea participării Municipiului Arad în Consorțiul Regional pentru Învățământ Dual Arad. Conform proiectului, prin Ordinul Ministrului Educaţiei nr. 6254/2022, este lansat Ghidul solicitantului, Program-pilot pentru dezvoltarea consorţiilor regionale pentru învăţământ dual, conform PNRR  Pilonul IV: Politici pentru noua generaţie Componenta C15:Educaţie Reforma 4: Crearea unei rute profesionale pentru învăţământul tehnic superior Investiţia 6: Dezvoltarea a minumum 10 consorţii regionale şi dezvoltarea şi dotarea a minimum 10 campusuri profesionale integrate. Este vorba despre un parteneriat cu Universitatea Aurel Vlaicu. 

Acest program oferă posibilitatea unităţilor teritoriale, liceelor cu profil tehnologic şi universităţilor cu profil tehnic să dezvolte un învăţământ dual integrat pe teritoriul regiunilor de dezvoltare. Învăţământul tehnic şi profesional îşi vădeşte importanţa în impactul pe care-l oferă în dezvoltarea regiunilor şi, implicit, în atragerea de investitori autohtoni şi străini.

Se are în vedere construirea de noi clădiri eficiente din punct de vedere energetic. Acestea vor reprezenta infrastructura școlară și universitară, constând în spații de învățământ, spații de cazare, cantine, baze sportive, săli de lectură, bibliotecă, spații de recreere care vor deservi liceele și instituțiile de învățământ superior de stat - parte în consorțiu de învățământ dual și vor fi în proprietatea unității administrativ-teritoriale - Municipiul Arad. Autoritatea administrației publice locale trebuie să răspundă de realizarea proiectelor de infrastructură.


Scrie un comentariu

trimite