Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Se cunosc 15 dintre tenismenii care au legătură cu mafia pariurilor: „Numele meu este târât în acest scandal”

Mafia pariurilor este implicată de mai multă vreme și în „Sportul Alb”, iar acum au început să iasă la iveală numele unor jucători de renume care au trântit meciuri, chiar în turneele de Mare Șlem.

Se cunosc 15 dintre tenismenii care au legătură cu mafia pariurilor: „Numele meu este târât în acest scandal”
Comentează 0

După o anchetă BBC, în parteneriat cu cei de la „BuzzFeed” s-au analizat unele documente prin intermediul cărora au ieșit la suprafață 16 nume de jucători, posibili implicați în meciuri aranjate. Un programator olandez angajat 15 ani de Infostrada Data, una dintre cele mai importante surse de analiză statistică a întrecerilor sportive, Chris Bol, alături de fratele său, Adriaan, a analizat la mâna a doua datele raportului făcut public de BuzzFeed şi susţine că ar fi identificat 15 dintre jucătorii care ar putea fi implicaţi, potrivit sports.vice.com.

Conform sursei citate, cei 15 jucătorisunt: Igor Andreev, Michael Russell, Jan Hajek şi Juan Igancio Chela sunt jucători retraşi din circuit, iar Istomin (29 ani), Golubev (28 ani), Lacko (28 ani), Ebden (28 ani), Gabashvili (30 ani), Gimeno-Traver (30 ani) fac parte din aceeaşi generaţie, Tipsarevici este fost jucător de Top 10, iar Ivan Dodig este campion în 2015 la Roland Garros, în proba de dublu.

„Aşa cum am precizat de prima dată, analiza noastră nu demonstrează trucarea de meciuri. De aceea, noi nici nu am publicat lista de nume. Investigaţia noastră a folosit un algoritm matematic, scurgeri de informaţii şi documente, interviuri realizate pe trei continente şi multe altele”, a declarat John Templon, reprezentant al „BuzzFeed”, pentru sports.vice.

Furios că s-a regăsit pe această listă, Lleyton Hewitt a reacționat: „Ştiu că numele meu este târât în acest scandal. Nu cred că cineva de aici ar putea crede că am fost implicat în acte de corupţie sau meciuri aranjate. Este pur şi simplu absurd! Cred că toţi cei care îmi aruncă numele în acest caz transformă întreaga chestiune într-o mare farsă. Pentru cine vrea să-mi pună în cârcă asta - succes! Să îi văd! Da, bineînţeles că este o dezamăgire.”

sursa: evz.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite