Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Se confirmă oficial: Guvernul a tăiat de la finanţare 57 de kilometri de drumuri judeţene

Se confirmă oficial: Guvernul a tăiat de la finanţare 57 de kilometri de drumuri judeţene
Comentează 1

Printr-o adresă oficială, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, prin Direcţia Generală de Dezvoltare Regională şi Infrastructură, comunică următoarele:

„Conform listei aprobate, C.J. CJ Arad din cauza lipsei resurselor financiare, nu beneficiază de finanţare prin PNDL2017-2020 pentru următoarele obiective de investiţii:

            1) „Modernizare DJ 572, km 34+940 – 128+519 Berzovia-Buziaş-Lipova, din care în judeţul Arad km 102500 – 128+519 Limită de judeţ Timiş – Lipova”

            2) „Modernizare DJ 708 km 44+400 – 66+600 Gurahont – Buteni”

            3) „Reabilitare DJ 708A km 32+100 – 41+100 Tăuţ – Tî...”

„Actuala guvernare dovedeşte o lipsa de respect faţă de arădeni, faţă de solicitările şi necesităţile judeţului Arad. Din cele 7 proiecte depuse pentru finanţare de drumuri, prin PNDL, au fost aprobate doar trei, pentru alte trei s-a răspuns că nu există fonduri, iar al şaptelea a dispărut cu totul. Mai mult, unul dintre cele trei drumuri pentru care s-a trimis negaţie este redactat incomplet, ceea ce arată nepăsarea guvernanţilor. Este încă o dovadă a lipsei de respect pe care Guvernul o are faţă de judeţul nostru. Aradul este un bun contribuabil la Bugetul naţional, dar când e vorba ca aceşti bani să se întoarcă, sub diferite forme, prin diferite investiţii, către judeţul nostru, atunci primim răspunsuri negative, întocmite în grabă, pline de greşeli, într-un total dispreţ faţă de arădeni. Nu cerem decât respect şi echitate pentru arădeni, pentru contribuţia pe care Aradul o aduce la Bugetul naţional”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

Pentru acurateţe, am păstrat cu exactitate citatul din adresa oficială, aşa cum a fost ea trimisă Consiliului Judeţean Arad. Vă ataşăm inclusiv facsimilul primit de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

(C.P.)


Scrie un comentariu

trimite