Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Se caută un nou administrator public la Consiliul Județean, după demisia lui Drăgan

Se caută un nou administrator public la Consiliul Județean, după demisia lui Drăgan
Comentează 0

Postul de administrator public al județului a rămas vacant de la 1 septembrie, după demisia lui Cristian Drăgan, care este principalul martor al acuzării în cazul de corupție în care este implicat președintele suspendat al Consiliului Județean (CJ), Nicolae Ioțcu.

La propunerea executivului, consilierii județeni au aprobat, joi, criteriile de angajare pe postul vacant, nu fără opoziție din partea aleșilor PSD. Aceștia consideră că postul e inutil, iar CJ poate funcționa fără un adminsitrator public, așa cum a făcut-o două decenii (până în urmă cu câțiva ani), cu atât mai mult cu cât anul viitor au loc alegeri locale.

Președintele interimar al CJ, Adrian Țolea, consideră însă că responsabilitățile administratorului public, între care aceea de ordonator principal de credite, nu pot fi împărțite conducerii actuale, mai ales că instituția a rămas fără un vicepreședinte.

”Necesitatea ocupării acestui post se justifică şi datorită volumului mare de documente întocmite/elaborate de către structurile funcţionale din cadrul instituţiei, precum şi a faptului că la această dată, conducerea aparatului de specialitate este asigurată de către unul dintre vicepreşedinţi, ca urmare a constatării suspendării de drept a mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad”, se arată și în proiectul votat.

Concursul va consta în trei etape succesive: selecţia dosarelor de înscriere, proba scrisă și interviul.
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite