Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Se apropie cea mai mare sărbătoare creștină. Cât îi costă pe arădeni masa de Paște (FOTO)

Arădenii au luat cu asalt piețele din municipiu pentru a face ultimele cumpărături pentru masa de Paște. În ultimele zile, zona piețelor a fost supra-aglomerată, nu s-a mai ținut cont prea mult de distanțarea socială, dar în general oamenii au purtat măștile de protecție în mod corect, în mare parte.

Se apropie cea mai mare sărbătoare creștină. Cât îi costă pe arădeni masa de Paște (FOTO)
Comentează 0

În mod deosebit, carnea de miel a fost la mare căutare, chiar mai mult decât în alți ani, când unii arădeni au fost mai reticenți să pregătească o friptură sau drob de miel, de Paște. Prețurile nu sunt extrem de accesibile, carnea de miel este cam peste tot la 35 de lei/kg, dar cu toate acestea, a trecut cum s-ar zice, ca pâinea caldă. „Cumpără lumea carne de miel, că nici nu mai este, a trecut mai bine ca în alți ani”, ne-a spus o doamnă care vindea în hala agroalimentară din Piața „Mihai Viteazu”.

Și în Piața Catedralei sunt aceleași prețuri la carne, dar spațiul e ceva mai aerisit, nu mai puțin aglomerat, dar distanțarea e mai respectată și din cauza construcției și amplasării pieței și halei. Pare că pandemia nu i-a descurajat pe arădeni să își pregătească toate cele necesare pentru masa de Paște.

Am cumpărat măruntaie pentru drob și îl vom pregăti mâine în casă. Deși nu voi fi acasă de Paște, căci mergem în vizită la părinți, am ținut să pregătim un drob tradițional, de această sărbătoare”, a spus o arădeancă aflată la cumpărături. „Vom avea musafiri la masa de Paște, dar nu am cumpărat miel, pentru că am vrut să facem ceva diferit în acest an”, a spus Ileana, de 46 de ani. Masa de Paște îi costă pe arădeni aproximativ 200 de lei pentru 2 persoane și 350 de lei pentru patru persoane.

Galerie foto (16)


Scrie un comentariu

trimite