Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Schimbare bruscă de vreme! Se întoarce iarna

Suntem în martie, dar avem temperaturi de aprilie. Bucuria însă nu ține prea mult. În doar trei zile, temperaturile vor scădea brusc, atrag atenția meteorologii. De la maxime apropiate de 30 de grade Celsius, valorile termice se vor înjumătăți. În zonele de munte vom avea chiar parte de lapoviță și ninsoare. 

Schimbare bruscă de vreme! Se întoarce iarna
Comentează 0

În sudul și în estul țării, temperaturile au depășit cu mult media pentru această perioadă.

"Este vorba despre sisteme frontale care vor tranzita teritoriul României, iar în spatele lor va pătrunde un aer ceva mai răcoros, în special dinspre Europa Centrală. Scăderea de temperatură în unele zone va fi semnificativă. Dacă acum în Capitală avem 22-24 de grade, luni vom avea 14", spune Meda Andrei, meteorolog. 

Cu alte cuvinte, în DOAR trei zile temperaturile scad brusc. Medicii ne sfătuiesc să avem grijă cum ne îmbrăcăm, dar și să consumăm multe fructe și legume. 

Vremea în următoarele zile

În Capitală, pe parcursul zilei, vremea va fi în continuare frumoasă şi deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea temporar intensificări cu rafale, în general, de 40...45 km/h. Temperatura maximă va fi de 19...20 de grade.

Mâine, vremea se va menține deosebit de caldă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 și 21 de grade. În vestul, nordul și centrul țării mai ales după-amiaza se vor semnala ploi ce vor avea și caracter de aversă, iar cantitățile de apă vor fi pe arii restrânse mai însemnate. În zona montană înaltă vor fi precipitații mixte. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare. Vântul va avea intensificări la munte, îndeosebi în zonele de creastă, unde va depăși 80...90 km/h, dar local și la cote mai reduse și în rest, în general cu viteze de 45...50 km/h. **În capitală, vremea se va menține deosebit de caldă pentru această dată. 4…6 grade dimineata si in jur de 19 grade la amiaza. Vântul va avea temporar intensificări în cursul zilei, cu rafale în general de 40...45 km/h.

Luni, deși în scădere față de duminica, valorile termice se vor situa în jurul celor normale, exceptând sudul și estul țării, unde vor fi în continuare cu mult mai ridicate decât acestea. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 grade în depresiuni și 19 grade la Călărasi. Se vor semnala precipitații în vest, nord și centru și pe arii restrânse în rest, cu tendinta de extinsere spre sud-est. Vor fi ploi, ce vor avea și caracter de aversă, iar în zona montană vor fi precipitații mixte. Cantitățile de apă vor fi pe arii relativ restrânse mai însemnate.

În Bucureşti, 6...9 grade dimineata si in jur de 18 grade la amiaza. Spre seară sunt asteptate ploi iar vântul va sufla slab și moderat. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite