Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Scenariile de funcționare ale unităților de învățământ din municipiul și județul Arad

 Scenariile de funcționare ale unităților de învățământ din municipiul și județul Arad
Comentează 0

Având în vedere prevederile art.4,alin (4).lit.(c) ale Ordinului comun al Ministerului Educație iși Cercetării și al Ministerului Sănătății Nr. 5487/1494/2020 referitoare la faptul că Direcțiile de Sănatate Publică calculează săptămânal rata incidenței cumulate la 14 zile pentru fiecare localitate în parte și pune rezultatele la dispoziția Inspectoratelor Școlare Județene, Direcția de Sănătate Publică Arad a transmis Rata incidenței cumulative a COVID-19 la 1000 de locuitori pe localități (UAT) la data de 23.10.2020. Vă prezentăm în continuare situația scenariilor:

I. În funcție de acest indice au fost stabilite scenariile de funcționare ale unităților de învățământ din municipiul și județul Arad.

--conform scenariului verde își desfășoară activitatea 169 de unități școlare ;
--conform scenariului galben își desfășoară activitatea galben 154 de unități școlare ;
--conform scenariului roșu își desfășoară activitatea 124 de unități școlare în care învață 30029 copii și elevi;

II. În unitățile școlare în care activitatea instructiv-educativă se desfășoară conform scenariului verde sau galben, datorită apariției unor cazuri pozitive în rândul elevilor sau al cadrelor didactice, există următoarea situație:

-15 formațiuni de studiu (grupe sau clase) cuprinzând 328 de elevi de la diferite unități de învățământ funcționează conform scenariului roșu;

Inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Arad,

Prof. Marius Sorin Göndör

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite