Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Șase morți, inclusiv doi români, în paradisul grecesc Halkidiki, după o furtună monstru

Tragedie în nordul Greciei. Șase oameni, între care și doi cetăţeni români, o femeie şi un copil de 8 ani, au murit, portivit Reuters. Acoperişul unui restaurant din regiunea Halkidiki s-a prăbuşit peste ei în urma unei vijeli puternice, însoțite de ploaie și grindină. Zona a fost măturată de ape. 

Șase morți, inclusiv doi români, în paradisul grecesc Halkidiki, după o furtună monstru
Comentează 0

Doi cetăţeni români, o femeie şi un băiat de 8 ani, şi-au pierdut viaţa după ce acoperişul unui restaurant din Nea Plagia - Halkidiki - s-a prăbuşit ca urmare a fenomenelor meteo extreme care au afectat miercuri seara nordul Greciei, notează Reuters.

Zona este preferată de românii care merg în concediu în această perioadă. Deocamdată, Ministerul Român de Externe nu a confirmat informația. Alte două victime, doi cetăţeni cehi au fost ucişi de rafalele de vânt, care au luat pe sus rulota în care se aflau.

Alte două persoane, de naţionalitate rusă, un bărbat şi un băiat, şi-au pierdut viaţa după ce un copac s-a prăbuşit lângă un hotel din oraşul Potidea, aflat pe litoralul grecesc, potrivit autorităţilor.

Conform autorităților, în total, peste 100 de persoane au fost rănite în urma fenomenelor extreme care au lovit Grecia. O persoană este dispărută.

Și în zona Thessaloniki a lovit vremea severă.

Martorii oculari au surprins o viitură în Komotini, nordul Greciei:

"Este pentru prima oară în cariera mea de 25 de ani când am trecut prin aşa ceva", a declarat directorul centrului medical, Athansios Kaltsas, pentru OPEN TV. "A fost dintr-odată, atât de brusc".

Meteorologul Klearxos Marousakis a descris condiţiile meteo ca "extrem de neobişnuite" pentru această perioadă a anului.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite