Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

“Şase lecţii de dans”, într-o singură seară la Teatrul de Vară

“Şase lecţii de dans”, într-o singură seară la Teatrul de Vară
Comentează 0

Sute de persoane au fost prezente miercuri seara la cel de-al doilea spectacol din stagiunea a VII – a a Teatrului de vară Ethos, “Şase de lecţii de dans în şase săptămâni”, adus la Arad de Teatrul de Artă Bucureşti.

Lily Harrison (Victoria Cociaș) și Michael Minetti (George Constantinescu) sunt două persoane cum nu se poate mai diferite: ea e văduva înstărită a unui preot baptist, el un amărât profesor de dans care trage cu dinții de joburi. Lecțiile de dans pe care Michael i le oferă lui Lily la domiciliul acesteia sunt pretextul pentru discuții aprinse, în contradictoriu, în care cei doi, fiecare cu prejudecățile lui, se iau peste picior și se blamează. Prin intermediul acestor certuri, însă, ies uneori la iveală secrete bine păzite și adevăruri dureroase din trecutul fiecăruia dintre ei. Și așa, printre bătălii verbale, cei doi ajung să se apropie și să facă unul pentru altul gesturi de prietenie reală și să se sprijine în situații de viață mai puțin plăcute.

Coregrafia spectacolului este semnată de Mihai Petre – pentru că, lecţiile de dans chiar există, personajele având momente de dans autentic, în care instructorul Minetti face pentru doamna Harrison și scurte introduceri în istoria stilurilor respective (swing, tango, dans modern etc).

Teatrul de vară continuă miercuri, 19 iunie, începând cu ora 20.00, cu spectacolul “Cum se face”,  în a cărui distribuţie îi regăsim pe Anca Sigartău, Doina Teodou, Paul Ipate, Octavian Strunilă şi George Constantinescu.

Începând din acest an, intrarea la spectacolele din cadrul Teatrului de Vară se va face contra unei taxe de 5 lei. Biletele vor putea fi cumpărate doar în ziua spectacolului, în fiecare miercuri, între orele 17.00 – 20.00, de la sediul Centrului Cultural Județean Arad (str. George Barițiu, nr. 16).  

Galerie foto (111)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite