Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sârbii din Arad au continuat șirul petrecerilor și au arătat încă odată că știu să se petreacă

Sârbii din Arad au continuat șirul petrecerilor și au arătat încă odată că știu să se petreacă
Comentează 0
În data de 6 ianuarie, la Biserică Ortodoxă Sârbă din Arad-Gai, s-a sărbătorit Ajunul Crăciunul cu aprinderea tradițională a badnjak-ului, o bucată de stejar tânăr, o particularitate a ortodoxiei sârbe, fapt ce înseamnă focul pe care l-au aprins magii în noaptea sfântă a nașterii domnului Isus Hristos. Pe langă sârbii din Arad, au participat si alți locuitori ai cartierului Gai, români și maghiari, biserica fiind neîncăpătoare, fapt ce subliniează încă odată faptul că mereu am conviețuit în mod exemplar.
 
Revelionul Sârbesc, atât de cunoscut și apreciat, a fost sărbătorit cu mare fast la Arad, totul într-un cadru elegant, alături de un meniu bogat în preparate tradiționale. Nu a lipsit nici spartul de pahare, care simbolic reprezintă alungarea răului din anul trecut. Distracția a continuat pănâ la orele târzii ale dimineții fiind asigurată de formația Tik-Tak Band din Serbia.
 
Șirul petrecerilor va continua până la sfârșitul lunii ianuarie, până pe data de 28 ianuarie când are loc sărbătoarea Sfântului Sava.
 
Voștinar Darko
vicepreședinte Uniunea Sârbilor din România
 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite