Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sărbătoare la poalele Cetății Șiriei (FOTO)

Timp de două zile, adică în ultima sâmbătă și duminică localitatea Șiria și-a ”ținut zilele” sub forma unui festival, ajuns în acest an la cea de a XIII-a ediție. După cum se poate vedea și din pozele alăturate stadionul de fotbal, care poartă numele istoricului șirian Otto Graffner, a fost special amenajat cu acest prilej,  publicul de toate gusturile, vârstele și pasiunile reușind să-și găsească ce-i poftește inima.

Sărbătoare la poalele Cetății Șiriei (FOTO)
Comentează 2

Pe scena strategic poziționată, aftfel încât privitorul să vadă în fundal venerabila Cetate a Șiriei, s-au perindat sâmbătă trupa iBand și Melisa, au avut loc jocuri interactive, au fost premiați elevii merituoși ai școlii și seara s-a încheiat triumfal cu un concert electrizant al Andreei Bălan, motivată odată în plus de faptul că tocmai își sărbătorea ziua de naștere.

După amiaza de duminicăa început cu o paradă a portului popular, fiind apoi rezervată ”tezaurului folcloric”: Ansamblul folcloric „Șiriana”, Junior – Șiria, Ansamblul folcloric „Șiriana” Junior – Galșa, Ansamblul folcloric „Mugurașii” – Curtici,  Ansamblul folcloric „Junii Șimandani”  Șimand, Ansamblul folcloric „Florile Mureșului” – Vladimirescu,  Ansamblul folcloric „Șiriana” – Șiria, Grupul Vocal „Podgorenii”  Șiria, soliștii vocali Alin Neag, Monica Blaga, VASILICĂ CETERAȘU, AUREL TĂMAȘ și NEDA UKRADEN încântând asistența.

Festivitatea s-a încheiat cu deja tradișionalul foc de artificii!

”Este cea de a XIII-a ediție a Zilelor Șiriei și o dedicăm centenarului Marii Uniri sub motto-ul ”Viețuire șiriană sub flacăra Centenarului”. Prima zi este dedicată tineretului iar cea de a doua zi o oferim în exclusivitate folclorului, cu invitați de seamă, care sperăm să-i cucerească pe șirieni, căci și timpul frumos va ține cu noi”, ni s-a destăinuit primarul Valentin Bot.

Zilele Șiriei, ediția 2018, ziua a II-a (FOTO)

Galerie foto (545)


Scrie un comentariu

trimite