Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Concurs Național „Art of dance” la Sântana (prima ediție)

Anul acesta, calendarul evenimentelor culturale organizate de către Primăria Orașului Sântana, s-a îmbogățit cu un nou concurs de dans. Astfel, sâmbătă, 30 aprilie 2022, a avut loc la Sântana, în sala de sport a Școlii Sfânta Ana, prima ediție a Concursului Național de Dans „Art of Dance”. Evenimentul s-a bucurat de participarea a 11 trupe de dans (New Star Mini-Kids Crew Sântana, New Star Kids Crew Sântana, New Star Crew Sântana, Rok Dance Timișoara, Mini-Mini Reflex Timișoara, Fit Dance Oradea, Ritmic Art Oradea, ACS Dynamic Angels Oradea, Get Out Sântana, Chic Dance Timișoara, Sweet Angels Deva).

Concurs Național „Art of dance” la Sântana (prima ediție)
Comentează 0

Participanții în număr de peste 300, la categoriile de vârstă 4-6, 7-9, 10-12, 13-15, 16+ ani, au evoluat cu următoarele stiluri de dans: hip hop, acrobatic dance show, ballroom dance, balet classic, dans contemporan, dans de character – etno, artistic dance show, film & musical, încântând audiența vreme de șapte ore, cât a durat concursul. Evaluarea concurenților a fost realizată de către juriul format din Adela Scorobete – jurat național, deținătoarea a umeroase premii în calitate de balerin profesionist, Emanuela Stamatin – jurat național și internațional, deținătoarea a numeroase premii în calitate de dansator profesionist de hip hop și Angela Giurgiu, inspector în cadrul Clubului Sportiv „Unirea Sântana” și coordonator al secțiilor sportive din cadrul clubului.

Trupa de dans din Sântana, „New Star Crew”, s-a înființat în cadrul Clubului Sportiv „Unirea Sântana”, acum trei ani și încă de la primele competiții, au reușit să obțină medalii importante, atât ca și trupă, cât și cu evoluțiile solo. Acest lucru a fost posibil datorită instructorului lor de dans, Cătălin Rusu, un tânar inimos, implicat și dornic să atingă un înalt nivel de performanță sportivă și artistică. Cătălin a participat la numeroase concursuri de dans, a fost prezent în numeroase emisiuni TV și demonstrații de dans și dorește să le insufle elevilor săi mentalitatea de sportiv, de învingător, de fair-play și de respect față de competiție și competitori. Munca remarcabilă a instructorului s-a împletit armonios cu munca și talentul elevilor săi, fapt ce a condus la câștigarea anul acesta a importante premii: locul I la concursul de dans „Arad Dance Cup”, locul III la concursul de dans „Rok Art” Timișoara, locul I la concursul de dans „Fit To Dance” Oradea, locul I și II la concursul de dans „Art of Dance” Sântana. Concursul de dans „Art of Dance” a fost organizat de către Primăria Orașului Sântana, în parteneriat Clubul Sportiv „Unirea Sântana”, cu importanta susținere și implicare a primarului Daniel Sorin Tomuța. 

 

Galerie foto (8)


Scrie un comentariu

trimite