Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Salvatorii nu au timp liber

Povestea începe începe în jurul orei 19.00 când, colegii din județul Hunedoara ne redirecționează cazul. Motociclist, pierdut undeva în județul Arad la limita cu județul Hunedoara, conștient, deshidratat, nu știe unde este și nu poate continua deplasarea. Nu are semnal la telefon, poate apela doar 112 dar a reușit sa transmită coordonatele GPS de la locul în care se află. 

Salvatorii nu au timp liber
Comentează 3

Dispeceratul ISU ARAD, Mr. Deacu Adrian, plt.maj Bedo Tiberiu, plt.adj.sef Ungureanu Ionel, pompieri ai căror munca nu se vede, dar se simte, reușesc în mai puțin de 3 minute sa îl localizeze și sa transmită forțelor de la Sectia Barzava locația și celor venite în sprijin. În mai puțin de jumătate de ora, trei autospeciale se teren ale Secției de Pompieri Barzava, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Postul de Poliție Petriș, Salvamont-Salvaspeo și Ocolul Silvic au plecat de la primăria Petriș în căutarea disparutului. 

A fost solicitat din timpul liber și colegul nostru plt.maj Leric George de la Sectia de Pompieri Barzava. George, un salvator dedicat meseriei și iubitor de enduro deține o motocicleta de tip ENDURO, este localnic și cunoaște foarte bine zona. 
După câțiva km parcurși prin pădure, mașinile de teren nu au mai putut înainta. Salvatorii încep înaintarea pe jos.

Dificultatea unor astfel de misiuni, în afară de zona greu accesibilă, constă și în lipsa comunicațiilor. Fără semnal la telefon, fără semnal la stațiile radio, practic faci intervenția "in orb" 

ORA 20.31 apel la 112, e colegul Geany, (Leric George) spune dispecerul. 
-plt.maj Leric, raportez l-am găsit exact unde mi-ați trimis localizarea. E în stare bună dar deshidratat. I-am adus apă, văd ce are la motor și îl cobor la SMURD și la jamdarmi. In 15 minute ajungem la ei. Știu eu un drum mai scurt dar e doar pentru motocicleta. 

În jurul orei 21,victima, bărbat 42 de ani era pe mâna paramedicilor în stare bună. 

Galerie foto (13)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite