Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Să înceapă aventura iordaniană

Să înceapă aventura iordaniană
Comentează 0

Trei grupuri din România, formate din câte zece tineri, vor întâlni în această vară, tineri din Iordania într-un schimb de experienţă aparte.

Arad. S-a dat startul la aventura iordaniană. Un număr de 30 de tineri din România vor călători, peste mări şi ţări, pentru a se întâlni în Iordania cu tot atâţia tineri de acolo. Motivul? Unul foarte simplu:  explorarea culturii iordaniene (arabe) şi a celei româneşti (europene) prin muzică, dans, mâncare tradițională, obiceiuri, proiecţii foto şi video, activităţi ludice şi, de ce nu, cum e mai simplu şi mai direct, călătorii.

O călătorie inedită gândită de Asociaţia arădeană Pas Mare pentru tinerii ce vor fi selectaţi să ajungă până în Iordania şi să trăiască acolo timp de două săptămâni o experienţă aparte. Pentru că aşa e cel mai simplu să cunoşti... lumea.

Creatorii proiectului „Captain Adventure”, un proiect finanţat de UE, le-au pregătit tinerilor care vor călători în Iordania, pentru a se întâlni acolo cu tot atâţia tineri iordanieni, un program complex: de la sesiuni de „spargere a gheţii”, sesiuni de explorare a aşteptărilor, temerilor, la sesiuni de agreere a rolurilor – responsabilităţilor de grup, de cunoaştere a organizaţiilor partenere, care au făcut acest proiect posibil, de cunoaştere de cuvinte, expresii, tradiţii ale limbii arabe şi române, de aflare de detalii despre Programul Erasmus Plus, cel care a dat credit şi acestui proiect, până la realizarea de seri interculturale, identificarea criteriilor de dezvoltare durabilă, până la explorarea tradiţiilor locale şi până la sesiuni de „trash-art”, întâlniri cu oficialii zonei, evaluări, diplome pentru prietenii secreţi şi certificate YouthPass.

Proiectul „Captain Adventure” promite de pe acum o iniţiere în tainele schimbului de experienţă, o iniţiere în tainele lumii arabe, în tainele prieteniei şi o aventură greu de egalat.

Asociaţia Pas Mare a plecat deja la drum în această aventură căutând tineri dornici să cunoască cât mai mult dintr-o altă lume, deocamdată secretă.  Anunţul de selecţie a tinerilor urmează să fie lansat în această lună.

Ce este „Captain Adventure”?

„Captain Adventure” este un proiect Erasmus +, pentru schimb de tineri, depus la Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. În reuşita acestui proiect sunt implicate trei asociaţii din Arad  din una din Ioardania: Pas Mare, Educatio şi Centrul Judeţean de Voluntaria, respectiv YNDI (Youth  Network Development and Innovation).

 


Scrie un comentariu

trimite