Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

S-au deschis urnele. În Arad, 138 de candidați sunt în cursă

S-au deschis urnele. În Arad, 138 de candidați sunt în cursă
Comentează 1

Toate secţiile de votare din județ s-au deschis duminică dimineaţa, la ora 07.00, fără incidente. Au fost amenajate 437 secții de votare, dintre care 115 funcționează în municipiu.

Conform autorităților, 391.749 cetățeni au drept de vot și sunt înscriși în listele electorale permanente, inclusiv cei care au împlinit 18 ani astăzi. Pentru arădeni, au fost tiprite câte 430.950 de exemplare din ambele tipuri de buletin de vot -  pentru Senat, respectiv Camera Deputaților, numărul incluzând și rezerva legală de 10%.

La acest scrutin s-a revenit la votul pe liste de partid. În Arad, 138 de candidați sunt înscriși în cursa electorală pentru a obține unul dintre cele șapte mandate de deputați și trei de senatori alocate județului. Dintre aceștia, doar unul este independent, Lia Ardelean. Cele 11 partide politice care se vor află pe buletinele de vot sunt: PSD, PNL, ALDE, UDMR, PUSR, PMP, PRM, PANR, PSR, PRU şi PER.

Pentru Camera Deputaților, nouă partide din cele 11 înscrise în cursă și-au depus liste complete, cu un total de 89 de candidați, iar pentru Senat, zece partide au liste complete, cu un număr total de 48 de candidați.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite