Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Rușii țin prizonieri 8.000 de ucraineni în Donbas. Luptele din estul Ucrainei au ajuns la „intensitate maximă”

Ziua 92 a războiului din Ucraina este în desfășurare. Armata ucraineană spune că 40 de orașe din regiunea Donbas sunt sub bombardamentele continue ale rușilor. Armata rusă vrea să cucerească un obiectiv militar cheie, Sievierodonețk și lansează mortare de la margine orașului. Armata ucraineană spune că a respins 10 atacuri și a distrus tancuri și drone rusești. Între timp, președintele Volodimir Zelenski a făcut un apel către Occident pentru mai multe arme. Rusia spune că va debloca porturile ucrainene pentru a permite exporturile de cereale, dar cere în schimb să fie ridicate sancțiuni.

Rușii țin prizonieri 8.000 de ucraineni în Donbas. Luptele din estul Ucrainei au ajuns la „intensitate maximă”
Comentează 0

Ministrul adjunct ucrainean al Apărării a declarat, joi, că luptele din Donbas, în estul Ucrainei, au atins „intensitatea maximă”, rușii luând cu asalt forțele ucrainene în mai multe zone simultan, relatează BBC. 

„Începând de astăzi, agresorul desfășoară focuri intensificate de-a lungul întregii linii de contact și a pozițiilor forțelor noastre din regiunea operațională Donețk. Inamicul folosește sisteme de rachete tactice, aviație și artilerie”, afirmă Hanna Maliar.

 

Citește mai mult AICI. 


Scrie un comentariu

trimite
Inchide