Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Rusia a mințit în legătură cu retragerea trupelor - Câți soldați se pregătesc chiar acum de invadarea Ucrainei

Rusia şi-a crescut prezenţa militară la graniţa cu Ucraina cu până la "7.000 de soldaţi", dintre care unii au sosit miercuri, chiar dacă Moscova a anunţat o retragere parţială a forţelor sale, a asigurat un înalt oficial al Casei Albe, transmite joi AFP.

Rusia a mințit în legătură cu retragerea trupelor - Câți soldați se pregătesc chiar acum de invadarea Ucrainei
Comentează 0

"Ieri ruşii au anunţat că îşi retrag trupele de la graniţa cu Ucraina (...). Acum ştim că este fals. De fapt, avem acum confirmat că în ultimele zile Rusia şi-a mărit prezenţa de-a lungul graniţei sale cu Ucraina cu până la 7.000 de soldaţi, dintre care unii au sosit astăzi (miercuri)", a declarat presei un înalt oficial al Casei Albe, sub protecţia anonimatului.

"Rusia spune că vrea să găsească o soluţie diplomatică, dar acţiunile sale indică contrariul. Sperăm că va schimba direcţia înainte de a lansa un război catastrofal şi distructiv", a mai spus oficialul american.

El a asigurat că Rusia ar putea să lanseze "oricând" o operaţiune care să servească drept pretext pentru a invada Ucraina.

Înaltul oficial a considerat că această operaţiune pretext ar putea lua diferite forme, de la o provocare în regiunea Donbas până la o falsă incursiune pe teritoriul Rusiei. Indicând că se aşteaptă la "mai multe ştiri false din partea presei de stat ruse în zilele următoare", acesta şi-a exprimat speranţa că "lumea este pregătită". 

Sursa: realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite