Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ruga satului în Chesinţ: localnicii au îmbrăcat straie de sărbătoare

Credincioşii Parohiei Chesinţ, Protopopiatul Lipova, cu mic cu mare, îmbrăcaţi în straie de sărbătoare, au participat, ieri, la Sfânta Liturghie şi Slujba Parastasului ce s-a săvârşit pentru toţi preoţii, învăţătorii şi primarii satului Chesinţ, trecuţi la Domnul. Ruga Satului organizată de către preotul paroh Florin Ardeuan, în colaborare cu autorităţile locale s-a ţinut în după masa zilei.

Ruga satului în Chesinţ: localnicii au îmbrăcat straie de sărbătoare
Comentează 0

Evenimentul a început în curtea bisericii parohiale din Chesinţ, unde un sobor de preoţi în frunte cu Protos. Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului, a oficiat Slujba de Te-Deum de mulţumire. În cuvântul adresat celor prezenţi, Protos. Iustin Popovici, după ce a transmis cuvântul de binecuvântare al Chiriarhului locului pentru acest eveniment, a exprimat bucuria celor invitaţi de a fi alături de fiii satului Chesinţ la Ruga satului, prilej cu care familiile se reunesc ca odinioară. Aceste întruniri sunt binevenite mai ales în acest an omagial dedicat satului românesc şi trebuie păstrate cu sfinţenie şi transmise generaţiilor viitoare.

Ruga a debutat cu o suită de dansuri populare ale Ansamblurilor de dansuri din Chesinţ şi Fântânele.

La eveniment au participat şi Iustin Cionca, Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Marian Toader, primarul comunei Zăbrani precum şi alţi primari din localităţi arădene.

Părintele paroh Florin Ardeuan, ca organizator,  a mulţumit oficialităţilor prezente, precum şi tuturor celor care au răspuns afirmativ invitaţiei de a fi la acest eveniment important pentru comunitate.

Student teolog Cătălin-Iulian Drăgan

 

Galerie foto (7)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite