Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

De 140 de ani în slujba cetăţenilor din Zăbrani

La Zăbrani a avut loc, la sfârșitul săptămânii trecute, aniversarea a 140 de ani de la înfiinţarea Formaţiei de Pompieri Voluntari.

De 140 de ani în slujba cetăţenilor din Zăbrani
Comentează 0

Manifestările au început, sâmbătă, la ora 10:00 cu defilarea pompierilor care au pornit din faţa Primăriei şi au mers în marş urmaţi de zeci de autospeciale folosite în intervenţii până la stadionul „Josef Scheirich”, unde au avut festivitatea de premiere a pompierilor, dar şi concursuri între brigăzile sosite din judeţ printre care se numără: Nădlac, Zădăreni, Şiria, Curtici, Sântana, Vinga, Şeitin, Pecica, Şagu, Secusigiu, Lipova, Ghioroc, Frumuşeni, Macea şi inclusiv cei de la ISU Arad.

Evenimentul a fost organizat de primarul Marian Toader, care a ţinut să sublinieze importanţa acestui moment şi totodată să le mulţumească pompierilor care îşi riscă viaţa în intervenţiile periculoase pe care aceştia le au. De asemenea, primarul a mulţumit delegaţiilor din orasele germane Rosengarten, Fürth, Großbottwar cu care atât Primăria, cât şi brigada de pompieri voluntari au o relaţie atât de colaborare, cât şi una de prietenie.

Printre oficialităţile care şi-au arătat aprecierea pentru ceea ce fac pompierii s-au numărat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Răzvan Cadar, senatorul Ioan Cristina şi primari ai localităţilor care au venit împreuna cu formaţia de pompieri care a participat în cadrul evenimentului.

Povestea pompierilor de la Zăbrani a început în toamna anului 1878, când un incendiu a mistuit mai bine de jumătate din localitate, astfel în martie anul 1879 conducerea localităţii împreună cu cetăţenii hotărăsc constituirea unei brigăzi de pompieri voluntari care la acea vreme s-a numit „Uniunea Pompierilor Voluntari din Guttenbrunn” , Guttenbrunn fiind numele vechi al localităţii Zăbrani.

(C.F.)

 

 

 

Galerie foto (66)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite