Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Rotary/Studenții YEP, vizită la Arad

Rotary/Studenții YEP, vizită la Arad
Comentează 0

Programul de Schimb de Tineret Rotary (Rotary Youth Exchange Program) este un program global organizat de Rotary International, care oferă tinerilor oportunitatea de a petrece un an în străinătate, trăind și învățând într-o altă țară. Scopul acestui program este de a promova înțelegerea internațională, prietenia și pacea prin schimbul cultural ș   interacțiunea între tinerii din diferite țări.  

Grupul de 8 tineri liceeni (3 din Brazilia, 3 din Mexic și 2 din SUA) veniți prin programul  Rotary Youth Exchange District 2241 Romania & Republica Moldova au ajuns pe meleagurile arădene, în cadrul Turului României.

Au fost întâmpinați de președinții Rotary Club Arad– Ancuța Ciortea și RC Rotary Arad Cetate  – Andrei Nilă, precum și de ofițerul YEP al RC Arad – Dorin Herlo.

După cazarea și prânzul (ambele sponsorizate) de la  Pensiunea Arad "La Cuscri" grupul însoțit de Sbuciumelea Ilie  (RC Alba Iulia), de cei patru rotarieni arădeni amintiți dar și de un grup de tineri de Interact Arad , Interact Arad Cetate și Interact Curtici , Rotaract Arad Cetate, Rotaract Arad au purces la vizitarea Aradului.

La Primăria Municipiului Arad au fost primiți de Primarul Calin Bibart în Sala Ferdinand I, unde li s-a prezentat foarte pe scurt semnificația clădirii precum și a sălii apoi s-au făcut poze de grup în sală și pe balcon. A fost prezent Kristian Varjasi membru al RC Arad care a realizat o scurtă filmare și un interviu.

În holul mare și pe scările Primăriei, un ghid profesionist al Centrul Național de Informare și Promovare Turistică al Județului Arad le-a prezentat participanților vitraliile cu anotimpurile realizate de Sever  Frențiu (care a stat la baza fondării în 1995 a RC Arad) după care s-a vizitat pe rând: Palatul Cultural, sala de concerte, etajul și holul său majestuos, s-a trecut prin fața Colegiului Național ”Elena Ghiba Birta”, s-a vizitat Vechiul Cazinou ,Colegiul Național ”Moise Nicoară”, s-a ajuns în Piața Avram Iancu, unde tinerilor li s-a dat câteva repere asupra arhitecturii clădirilor, ajungându-se la Palatul Bohuș, Teatrul ”Ioan Slavici”, Catedrala Catolică ”Sf. Anton de Padova” (tinerii din schimbul școlar fiind în majoritate catolici) apoi Sala Marii Uniri,Parcul Buda Bujor ,Parcul Natural Lunca Mureșului .

La ora cinei s-au întrunit într-o ședință solemnă membrii RC Arad, RC Arad Cetate, Rotary Club Curtici, Interact Arad, Interact Arad Cetate, Interact Curtici, Rotaract Arad,  Rotaract Arad Cetate și alți invitați, având ca obiectiv principal prezentarea celor 8 tineri aflați în acest schimb intercultural și școlar.

 

Galerie foto (10)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite