Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Romii de pe strada Mărului cer până la Paște autonomie teritorială

Romii de pe strada Mărului cer până la Paște autonomie teritorială
Comentează 9

P(r)oza zilei: Romii de pe strada Mărului cer până la Paște autonomie teritorială !!!

Iată că încă o veste proastă întunecă încet cerul Primăriei Aradului. Mai exact, auzind de la radio că cei 532 de secui,  câți au rezultat în urma ultimului recensământ făcut public în România, cer nici mai mult nici mai puțin decât autonomia teritorială a Ținutului Secuiesc și celor 666 de romi de pe strada Mărului, mâncați-aș,  li s-a pus pata să-și ceară autonomia față de municipiul Arad. Deocamdată!

Căci proaspăt emancipații noștri concetățeni nu se mulțumesc doar cu atât, ci mai vor să adopte și un drapel cu o pasăre neagră cu aripile democratic desfăcute și să aibe și propriile lovele, adică să bată și o monedă proprie, lovo, din FER INOXIDABIL și care pe o față să reprezinte o mână stilizatăce spune o poveste ”, iar pe verso altă mână, care ... subtilizează (se poate citi: ciordește) ceva,  apoi să-l roage pe politicianul Mădălin Voicu să le compună un ”Imn al Țiganilor”  și, dacă vor fi de acord și frații alchimiști din Checheci și gaborii din Pârneava,  să-și dea până la urmă mâinile  cu toții și să se federalizeze într-o republică multiculturală, botezată, normal, Țiganiada și al cărei părinte spiritual să fie scriitorul Ioan Budai-Deleanu.

Iar după ce segregarea va fi recunoscută pe plan național (și chiar internațional), romii arădeni iși propun, desigur, să organizeze și alegeri libere, la care, am aflat deja pe surse ("să moară mama"! ), că va candida și fostul prim-ministru al României, oacheșul colecționar de artă Adrian Năstase.

Bineînțeles că, înainte de a publica știrea, i-am cerut punctul de vedere și lui Călin Bibarț, primarul Aradului,  iar Bibi, pe cât este el de vorbăreț de obicei, de astă dată mi-a răspuns foarte laconic:

 - Așa ceva nu se va putea întâmpla nici la Paștele Cailor!

 

P(r)ozeur: Vasile de Zărand

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite