Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Românii iau cu asalt litoralul chiar dacă preţurile au explodat! "TOATE ofertele pentru iulie şi august sunt epuizate"

Încă din perioada de stare de urgenţă cetăţenii şi-au făcur rezervări pe litoralul românesc pentru a fi siguri că vor avea un concendiu în acest an. După aproape trei luni în care nu au avut activitate, aproximativ 120 de unităţi hoteliere de pe litoralul românesc şi-au deschis porţile pentru se­zonul de vară 2020. 

Românii iau cu asalt litoralul chiar dacă preţurile au explodat!
Comentează 0

Fiind primul weekend în care oamenii pot părăsi localitatea fără declaraţie pe propria răspundere, litoralul va fi plin. Spaţiile de cazare sunt ocupate deja în proporţie de 70-80%.  

"Unităţile de cazare cu capacitate mai mică sunt ocupate în proporţie de 70-80%, iar cele mari, de peste 100 de camere, sunt ocupate în jur de 40-50%. Pentru minivacanţa de Rusalii sunt deschise circa 120 de unităţi hoteliere pe litoral, iar până acum, acestea au fost rezervate în proporţie de 50%. Numărul rezervărilor este în continuă creştere, iar în acest weekend, aşteptăm între 10.000 şi 12.000 de turişti", a spus pentru ZF Ionuţ Nedelea, di­rector general al platformei Litora­lul­ro­mâ­ne­s­c­.­r­o­.

De asemenea, Ionuţ Nedelea a declarat că în minivacanţa de Rusalii sunt aşteptaţi un număr mare de turişti: "În minivacanţa de Rusalii, aşteptăm între 10.000 şi 12.000 de turişti"

În acest an, se estimează că se vor înregistra mai multe rezervări faţă de anii precedenţi, dat fiind faptul că restricţiile de călătorii în străinătate impuse au autorităţi i-au speriat pe români. După anunţul preşedintelui, chiar şi oameni care îşi exprimaseră anterior dorinţa de a-şi anula vacanţele pe care le rezervaseră la mare înainte de pandemie şi care au revenit asupra deciziei şi au hotărât să meargă pe litoral.

"Ne aşteptăm ca tendinţa de creştere să se accentueze în următoarele săptămâni şi, cumva, după 15 iunie să revenim la nivelul de anul trecut. Chiar dacă va exista o presiune în ceea ce priveşte cererea, tarifele nu vor fi majorate, o garanţie pe care o putem oferi turiştilor care-şi achiziţionează pachetele prin intermediul agenţiei", a mai spus directorul agenţiei de turism Litoralulromanesc.ro, companie cu capital integral privat românesc şi cel mai mare retailer de vacanţe în staţiunile autohone de la Marea Neagră.

"Estimăm o creştere de 15-20% a numărului de turişti anul acesta, comparativ cu anul trecut", a declarat Relu Crăparu, manager Neptun Olimp Turism.

În medie, litoralul românesc este vizitat de aproximativ 1,5 milioane de turişti, anual. 

Sursa: romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite