Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

România și-a făcut rezerva de gaze naturale, dar la prețuri URIAȘE

România și-a asigurat rezerva de gaze naturale pentru iarnă, dat la cele mai mari preţuri din istorie, iar acest lucru se va vedea în facturi, arată o analiză Ziarul Financiar. Practic, este vorba de o creștere de aproape 10 ori, față de anul trecut,  a prețului la care s-a făcut alimentarea.

România și-a făcut rezerva de gaze naturale, dar la prețuri URIAȘE
Comentează 0

Potrivit datelor publicate de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), pentru luna iulie importurile de gaze s-au făcut la preţul istoric de 1.592 de dolari/mia de metri cubi.

În aceeaşi lună a anului trecut, importurile s-au realizat la 169 de dolari pe mia de metri cubi. Mai departe, datele de la CEGH, bursa de gaze de la Viena, unde se stabileşte de fapt cotaţia gazului la nivel european, gazul pentru această iarnă a ajuns la peste 2.400 de dolari pe mia de metri cubi, potrivit Mediafax, care citează ZF.

Pe de altă parte, la finalul săptămânii trecute, Virgil Popescu, ministrul energiei, a precizat după reuniunea extraordinară a Consiliului European că România încă îşi doreşte decuplarea preţului gazului de cel al producţiei de energie, solicitând propuneri concrete din partea Comisiei Europene pentru reformarea designului pieţei de energie. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite