Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

România, pe primul loc în lume la numărul de decese COVID-19

România a ajuns pe primul loc în lume la numărul de decese zilnice de coronavirus raportate la populaţia ţării. În ultimele şapte zile, media raportată zilnic de Grupul de Comunicare Strategică a fost de 16,6 decese la un milion de locuitori.

România, pe primul loc în lume la numărul de decese COVID-19
Comentează 1

România, primul loc în lume la numărul de decese COVID-19. În ultima săptămână au fost raportate zilnic peste 300 de decese provocate de coronavirus.

Potrivit datelor centralizate de Universitatea Oxford, ţara noastră a ajuns pe primul loc în lume la numărul de decese provocate de coronavirus. Pe locul doi se află Bulgaria,  cu o medie de 12,37 decese. Şi Lituania are o situație destul de dificilă, cu o medie de 10,14 de decese, în condițiile în care și incidența COVID-19 este mare în această țară.

În ultima săptămână, în România au fost raportate zilnic peste 300 de decese în 24 de ore. Numărul pacienţilor aflaţi la ATI este de peste trei ori mai mare (1.729, faţă de 543), iar al deceselor de peste opt ori mai mare (365, faţă de 43).

Numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a crescut de la 2.520 în 10 septembrie la 15.828 în 15 octombrie, arată o analiză a autorităţilor.

Citește continuarea pe romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite