Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

România, pe penultimul loc în ceea ce priveşte testarea cetăţenilor suspecţi de coronavirus

România testează cei mai puțini suspecți de coronavirus la mia de locuitori dintre țările Uniunii Europene, cu excepția Ungariei, a atras atenția Vlad Mixich, expert în politici de sănătate.

România, pe penultimul loc în ceea ce priveşte testarea cetăţenilor suspecţi de coronavirus
Comentează 0

România se află pe penultimul loc la numărul de teste efectuate la mia de locuitori dintre țările Uniunii Europene, a declarat Vlad Mixich, președintele Observatorului Român de Sănătate, ONG care derulează, în această perioadă, și o campanie de informare în contextul epidemiei de coronavirus, împreună cu Ministerul Sănătății. 

Creșterea capacității de testare este esențială pentru o strategie de exit din izolare care să protejeze sănătatea publică și în același timp să permită reactivarea economiei, subliniază Vlad Mixich.

România testează astăzi de 6 ori mai puțin decât Estonia, de 4 ori mai puțin decât Slovenia și de 3 ori mai puțin decât Cehia. În comparație cu țările puternice din Uniunea Europeana, România testează astăzi de 5 ori mai puțin decât Germania, a declarat Mixich.


De la izbucnirea crizei de sănătate în România a trecut mai mult de o lună și jumătate, timp suficient pentru ca autoritățile să organizeze un program de creștere a capacității de testare. Vârfurile de testare din ultimele două luni arată că România și-a crescut capacitatea de testare zilnică/mia de locuitori de 1,8 ori. 

"E ok, dar nu e suficient. În vremea celei mai mari crize de sănătate publică a ultimelor decenii, ok NU e suficient", este concluzia lui Vlad Mixich.

Sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite