Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

România este pe locul 1 în lume ca număr de medalii obținute la dans sportiv FOTO+VIDEO

La finalul săptămânii, se va desfăşura, în Complexul Sportiv din cadrul Centrului Național de Excelență de la Reghin, ediția a XXV-a a Cupei României la Dans Sportiv, unde cele mai valoroase perechi din România vor încerca să cucerească prestigiosul trofeu.

România este pe locul 1 în lume ca număr de medalii obținute la dans sportiv FOTO+VIDEO
Comentează 0

Federaţia Română de Dans Sportiv împlineşte 25 de ani de la înfiinţare. Cu această ocazie, sâmbătă, 15 octombrie 2016, ora 19.00, vor fi premiați dansatorii români cu cele mai bune rezultate, care au obținut în ultimii ani pentru România 8 titluri mondiale.

În anul 2016, România este pe locul 1 în lume ca număr de medalii obținute la dans sportiv, la egalitate cu Italia, pe locul 3 situându-se Germania. De asemenea, în cei 25 de ani, dansatorii români au făcut ca la Campionatele Mondiale şi Europene imnul „Deşteaptă-te române!” să răsune de 11 ori, obţinând totodată 11 medalii de argint şi 18 de bronz, în 72 de clasări în finale, confirmând astfel tendinţa permanent ascendentă a dansului sportiv românesc la nivel mondial.

Poate că această bornă, 25, nu e una foarte impresionantă în sine. Sunt federaţii sportive, şi la noi în ţară, şi în alte ţări, cu mult mai în vârstă decât FRDS. Cele de volei şi baschet, bunăoară, se apropie de „vârsta” de 90 de ani. La fel şi cea de fotbal. Ceea ce o face însă specială, aniversarea FRDS este avântul extraordinar luat de acest sport la noi în ţară, precum şi progresul extraordinar al dansului sportiv, într-un timp extrem de scurt, cu care nicio altă disciplină sportivă de la noi nu se poate lăuda.

„Acum 15-20 de ani, România nu reprezenta, în dansul mondial, aproape nimic. Azi nu greşim dacă spunem că suntem printre primele naţiuni ale lumii, indiferent la ce criterii de clasificare ne raportăm. Desigur, această ascensiune a presupus multă muncă din partea tuturor celor implicați în fenomen. Muncă grefată fericit pe talentul de excepţie al sportivilor noştri, pe îndrumarea competentă primită de aceştia, de la cei mai buni antrenori români şi străini. Şi, în plus, să nu uităm de sprijinul deosebit și implicarea părinților.” – spune Vasile Gliga, președinte FRDS.

Mirona Gliga – Roman Ciflicli, campioni mondiali show dance latino categoria adulți

Cristina Tătar – Paul Moldovan, tripli campioni mondiali latino categoria sub 21 ani

Andra Păcurar – Alexandru Miculescu, campioni mondiali latino categoria sub 21 ani 

Roxana Lucaciu – Paul Rednic, campioni mondiali și europeni standard categoria tineret

Pop Ester – Vlad Pâslariu, campioni mondiali secțiunea standard

Zicoane Heler Sebastian – Copos Anca, campioni mondiali standard categoria junior II

Foto Federaţia Română de Dans Sportiv

Sursa banatulazi.ro


Scrie un comentariu

trimite