Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Români care au cucerit lumea: povestea lui Mario Bădescu, un chimist care a reinventat frumuseţea. Starurile de la Hollywood folosesc produsele lui

Români care au cucerit lumea: povestea lui Mario Bădescu, un chimist care a reinventat frumuseţea. Starurile de la Hollywood folosesc produsele lui
Comentează 0

Dincolo de personalităţile pe care istoria le aminteşte, există şi români care s-au remarcat la nivel mondial, dar despre care nu se cunosc foarte multe lucruri. Un exemplu în acest sens este chimistul Mario Bădescu, un român care a revoluţionat lumea cosmeticii. Produsele create de el cu aproape de 50 de ani în urmă sunt preferatele vedetelor Hollywood-ului în materie de frumuseţe.

Datele biografice despre viaţa lui Mario Bădescu sunt aproape inexistente: internetul vorbeşte foarte puţin despre viaţa chimistului român care a reinventat frumuseţea.

Pe site-ul brandului de produse cosmetice „Mario Bădescu” (mariobadescu.com) există câteva date despre acesta. De profesie chimist, Bădescu pleacă din România în anul 1955, la îndemnul bunei sale prietene Ana Aslan. Acesta ajunge în Statele Unite ale Americii şi lucrează o vreme în industria cosmeticelor, încercând să îmbunătăţească după reţete proprii produsele de înfrumuseţarea aflate în acei ani pe piaţă.

„Mario a avut o perspectivă unică despre ceea ce înseamnă îngrijirea pielii. El a încercat să descopere produse prin care să le înveţe pe doamne şi domnişoare să aibă o piele curată, frumoasă şi sănătoasă”, se arată pe site-ul mariobadescu.com.

Succesul chimistului român devenit cosmetician în Statele Unite apare abia în anul 1967, când Mario Bădescu deschide la New York primul său cabinet de cosmetică. Salonul a fost axat de la bun început pentru îngrijirea feţei.

Astfel, el lansează o linie de tehnici şi produse cosmetice prin care le învăţa pe doamnele şi domnişoarele din America trucuri despre îngrijirea feţei. Dorinţa sa de a revoluţiona lumea cosmeticii a fost atât de mare încât a reuşit să creeze o linie de produse personalizate, care astăzi sunt la mare căutare în toată lumea.

Secretele lui Bădescu

Cosmeticele patentate de românul Mario Bădescu au la bază extracte naturale din plante, ierburi medicinale şi vitamine, la rândul lor extrase din plante, care au rolul de a regenera şi fixa nutrienţii necesari pielii pentru a se regenera. Toate acestea sunt procesate cu cea mai avansată tehnologie în domeniu.

Mario Bădescu, împărtăşeşte o parte din secretele sale în două publicaţii despre frumuseţe care au văzut lumina tiparului între anii 1978 şi 1980. Este vorba despre „Calea spre o piele frumoasă” („Way to a beautiful skin”) şi „Programul de îngrijire a pielii pentru bărbaţi” („Skin care program for men”).

Cu 50 de ani în urmă, nici chiar el nu credea că revoluţionarele sale produse cosmetice vor cuceri lumea. În prezent, cremele lui Bădescu se vând sub brand-ul „Mario Badescu – skin care” şi reprezintă unele dintre produsele de top pentru îngrijirea pielii. Acestea sunt foarte apreciate şi căutate de vedetele hollywoodiene precum Sarah Jessica Parker, Jeniffer Aniston sau Oprah.

Sursa: adevarul.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite