Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

RISC DE TERORISM. Agentul de securitate al unei centrale nucleare a fost ucis. Legitimaţia de acces i-a fost furată

O crimă suspectă a avut loc în Belgia, unde un agent de securitate care lucra în sectorul nuclear a fost ucis în Charleroi, după cum relatează sâmbătă publicaţiile Het Laatste Nieuws şi DH. Legitimaţia sa de acces în zonele "sensibile" ale centralei a fost furată.

RISC DE TERORISM. Agentul de securitate al unei centrale nucleare a fost ucis. Legitimaţia de acces i-a fost furată
Comentează 0

Furtul legitimaţiei de acces în centrala nucleară nu a fost declarată încă oficial ca mobil al crimei, însă informaţia este legată de ştirile vehiculate în ultima vreme cum că teroriştii ar avea în plan aruncarea în aer a unor centrale nucleare belgiene.

De altfel, La Derniere Heure scria zilele trecute că ţinta atentatelor sinucigaşe din Belgia comise de fraţii terorişti musulmani El Bakraoui era, iniţial, centralele nucleare ale acestei ţări. Aceştia ar fi spionat un înalt responsabil din domeniul nuclear, cu o cameră ascunsă, cu o lună înaintea atentatelor. "Chiar dacă nu au putut fi evitate aceste atentate, se poate spune că amploarea lor ar putea fi mai mare dacă teroriştii şi-ar fi putut aplica planurile lor aşa cum fuseseră concepute acestea. Ei au optat în final pentru ţinte mai uşor de atins", a dezvăluit o sursă din cadrul anchetei.

Sursa romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite