Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Rezultatele de la MARATONUL, SEMIMARATONUL ȘI CROSUL ARADULUI – 2018 - ediția a VIII-a

Trăiește experiența alergării !

Rezultatele de la MARATONUL, SEMIMARATONUL ȘI CROSUL ARADULUI – 2018 - ediția a VIII-a
Comentează 0

Participanții la MARATONUL, SEMIMARATONUL ȘI CROSUL ARADULUI - 2018 au avut de ales între 6 curse:

  • cros 0,7 km FERONERIA;
  • cros 6 km;
  • ștafetă maraton;
  • semimaraton – 21,097 km;
  • maraton – 42,195 km;
  • Ultramaraton – 49,22 km.

 

S-au înscris 1724 de persoane la toate cursele iar dintre acestea au participat 1252. Mai detaliat, un număr de 362 de alergători din cei 537 înscriși au luat startul la cursele competiționale:  6 km, semimaraton, maraton, maraton ștafetă și ultramaraton iar la Cros 0,7 km Feroneria, cursă necompetițională, au ridicat pachetul de concurs 890 de participanți. Pe tot evenimentul, 73,6% a fost rata de participare raportată la numărul de înscriși.

Premiile s-au împărțit astfel:

  • Ultramaraton masculin:  
  1. Sorin Ene;
  2. Alin Bugari;
  3. Gheorghe Ovidiu Mocanu;

 

  • Ultramaraton feminin:  
  1. Guler - Cionca Mara Alexandra;
  2. Dana Slavita Miculescu;

 

  • Maraton masculin:  
  1. Marian Vlad;
  2. Iulian Mardan;
  3. Dan On;

 

  • Maraton feminin:  
  1. Iulia Ghinga;
  2. Otilia Moț;
  3. Oana Harna;

 

  • Semimaraton masculin:  
  1. Ionuț Maran;
  2. Radu Pleian;
  3. Eugen Bar;

 

  • Semimaraton feminin:  
  1. Raluca Burtea;
  2. Erika  Barczan;
  3. Elena Avram;

 

  • Maraton ștafetă feminin:
  1. KipkelenGirls: Cristea Adela, Ghinga Iulia, Mateuca Denisa și Todoran Renata;
  2. ANIMED: Iosim Mihaela, Klein Adriana, Moț Otilia și Tulvan Noemi- Alexandra;
  3. 4TEAM: Bragea Lavinia, Dragoescu Maria Andreea, Miclea Madalina Ioana și Tămaș Gabriela;

 

  • Maraton ștafetă masculin:
  1. A.T.I.A: Draia Răzvan Raul, Nagy Ladislau, Talpoș Andrei și Vlad Marian;
  2. YAZAKI SPORT LEAGUE: Klimai Cristian, Kovacs Zsolt, Matuz Angelo și Pager Ernest;
  3. DSPG Team: Dragoș Florin, Groza Gheorghe, Pleșu Mircea și Salade Adrian;

 

  • Cros 6km - masculin:
  1. Octav Ferche;
  2. Marius Bozesan;
  3. Robert Anderwald;

 

  • Cros 6km - Feminin: 
  1. Adriana Klein;
  2. Adeline  Fizedean;
  3. Raluca Azoitei;

S-a acordat un premiu special lui Ilie Victor, un maratonist aflat la cursa 266, la 66 de ani, s-a organizat o tombolă pentru spectatori iar la final s-au anunțat și premiile pentru identitate.

Medaliile de la semimaraton, ultramaraton și maraton au avut ca simboluri: România – 100 de ani - hartă în miniatură, Cetatea Aradului, Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare, Mănăstirea Hodoș-Bodrog și Palatul Administrativ din Arad, fiind realizate de către Radu Burghelea la propunerea gravorului arădean Zoltan Abraham.

Evenimentul a avut ca scop încurajarea practicării sportului de către amatori și a fost organizat de către Clubul Sportiv Experiența Multisport cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad și a Centrului Municipal de Cultură Arad, la inițiativa lui Sorin-Victor Roman. 

La punctul de sosire Feroneria a organizat un joc interactiv cu premii instante. Participanții care reușeau să extragă cheia corectă pentru a deschide o ușă au câștigat mai multe premii surpriză.  

Punctele de hidratare s-au asigurat de-a lungul traseului de către ISOSTAR (băutură energizantă) și Vegan Time (fructe). De asemenea, Herbalife a oferit CR7, băutura hipotonică pentru hidratare avansată și anduranță precum și consultații gratuite. Exercițiile de încălzire din cadrul evenimentului au fost propuse de către CrossFit Arad.

Pregătirea traseului a fost realizată de către Ciprian Ștefănescu de la SightRunning.ro în timp ce ordinea pe traseu a fost asigurată de către Poliția Locală Arad, Poliția Rutieră Arad, Inspectoratul Județean de Jandarmi Arad, Piroș Security precum și de către o echipă dedicată de voluntari locali. Secretariatul evenimentului a fost asigurat cu sprijinul consistent al Universităţii „Aurel Vlaicu” Arad, iar prezentarea evenimentului a fost realizată de către Vasile Blidar şi Gabriel Iazbinscky. Echipa de animare muzicală de la start a fost alcătuită din Steluțele Aradului - Școala Populară de Arte și Özlem Kızıldağ. 

Premiile acestei ediții, atât în bani cât și în produse ori servicii au fost oferite de către: Feroneria Prod (sponsor principal), Leoni, Herbalife, Yazaki, Webasto, Lexus Publicitate, CrossFit Arad, Isostar, Vegan Time, Perskindol, Făgăraș, Restaurantul Decebal și magazinul de cadouri și flori – Gift Center.

În cadrul evenimentului un moment special a fost dedicat promovării donării de sânge, printr-un parteneriat cu Centrul de Transfuzii Sanguine Arad.

După curse a avut loc o activitate de ecologizare de-a lungul Mureșului colectându-se sticlele de plastic într-o acțiune de reciclare selectivă a deșeurilor realizată în cadrul Green Network Romania. „Am fost bucuroși să participăm la acest eveniment și să includem Aradul pe lista activităților dedicate mișcării și protecției mediului”   Patrick Pesch, Berlin, reprezentant Green Network.

„Doresc să le mulțumesc voluntarilor prezenți la acest eveniment, au reușit crearea unei atmosfere de zile mari iar energia investită a fost foarte apreciată de către alergătorii prezenți sâmbătă.” Cristina Anamaria Nistor, responsabilă premiere și secretariat.

 „A fost o ediție ce a avut, printre altele, o schimbare de sezon, o perioadă mai scurtă și mai intensă de promovare, noi formule de organizare și o vreme foarte bună pentru alergat. Cu suișuri și coborâșuri, cu efort și emoții de multe feluri, am fost încântați să avem alături alergători, voluntari, sponsori, parteneri ori spectatori, împreună am mai făcut un pas în promovarea mișcării pentru sănătate, în Arad.” - Sorin-Victor Roman.

Urmează ultima secțiune din eveniment, acordarea premiilor speciale pentru îndrumători, cluburi și instituții de învățământ.   

 

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite