Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Evenimentul „MARATONUL, SEMIMARATONUL ȘI CROSUL ARADULUI” câștigător la Gala Naţională a Voluntarilor

Evenimentul „MARATONUL, SEMIMARATONUL ȘI CROSUL ARADULUI” câștigător la  Gala Naţională a Voluntarilor
Comentează 0

Recent a avut loc în București, în organizarea Federației VOLUM, Gala Naţională a Voluntarilor, cel mai amplu eveniment de recunoaştere a meritelor voluntariatului la nivel naţional Au ajuns în această fază 108 finaliști pentru cele patru categorii împărțite pe diverse domenii: Proiectul de Voluntariat al anului, Voluntarul anului, Coordonatorul de voluntari al anului, Centrul de voluntariat al anului.

Ediţia de anul acesta a sărbătorit activităţile făcute cu drag, empatie şi solidaritate, cu scopul de a contribui la o comunitate mai bună, fiind prezenţi în cadrul evenimentului aproximativ 300 de reprezentanţi ai societăţii civile, ai companiilor şi instituţiilor publice.

Gala Națională a Voluntarilor 2016 a fost realizată cu sprijinul Ministerul Tineretului și Sportului și al Reprezentanței Comisiei Europene la București. Partenerii evenimentului: Raiffeisen Bank România, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP), Holcim Romania, Ursus Breweries, GlaxoSmithKline, PEPSICO România, Trust Vision, Palatul Ghica Tei, Crug.

Pentru Clubul Sportiv Experienţa Multisport este a doua calificare în această finală, după cea din 2015. Reprezentantul organizației a fost Ruben Galiş, responsabil de promovare.

Anul acesta evenimentul MARATONUL, SEMIMARATONUL ȘI CROSUL ARADULUI a fost desemnat câștigător la categoria „PROIECTUL DE VOLUNTARIAT AL ANULUI ÎN DOMENIUL SPORT ȘI RECREERE’’ datorită implicării ridicate a comunității arădene în derularea activităților.

În anul 2016 proiectul a implicat în mișcare peste 1% dintre arădeni - 1604 de persoane  din totalul de 1956 de participanți. Proiectul şi-a propus să fie și un exerciţiu de lucru într-o echipă mai largă de parteneriate pentru comunitate, fiind implicate pe lângă cele 17 persoane din echipa de coordonare şi  203 de voluntari români și străini, 47 de parteneri, 24 de sponsori, 16 unităţi de învăţământ şi 7 cluburi/evenimente sportive.

În cadrul evenimentului s-au implicat 203 voluntari ce au activat peste 7000 de ore în mai multe etape: pregătire, traseu, promovare, ziua evenimentului și evaluare.

Evenimentul MARATONUL, SEMIMARATONUL ŞI CROSUL ARADULUI – 2016 a fost organizat de către Clubul Sportiv Experienţa Multisport, Primăria Municipiului Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad, Consiliul Judeţean Arad și Centrul Cultural Judeţean Arad la inițiativa lui Sorin-Victor Roman.
 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite