Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Revoluția educațională a fost dezbătută în cadrul conferinței HELLA Driving Education Day

Revoluția educațională a fost dezbătută în cadrul conferinței HELLA Driving Education Day
Comentează 0

HELLA România, subsidiară locală a grupului german, cunoscut la nivel internațional ca furnizor pentru industria automotive globală, a organizat ieri, la Universitatea de Vest din Timișoara, conferința „HELLA Driving Education Day”. Evenimentul a reunit specialiști în educație, din România și din străinătate pentru a discuta despre revoluționarea educației. La eveniment au participat şi arădeni.

Key-note speakerul evenimentului a fost Sugata Mitra, speaker internaţional de origine indiană și profesor la Universitatea Newcastle din Marea Britanie. Renumit pentru experimentul său „Hole in the Wall”, acesta le-a vorbit participanților despre viitorul procesului de învățare.

„Am aflat câteva lucruri foarte importante din experimentele mele, Hole in the Wall și SOLE (Self Organised Learning Environment). Copiii în grupuri nesupravegheate pot învăţa singuri, absența profesorului fiind o unealtă pedagogică. Prezenţa unui mediator poate accelera procesul de învăţare. Consider că cele trei baze ale educaţiei, cititul, scrisul şi aritmetica nu mai sunt actuale. Ele ar trebui subsumate înțelegerii, comunicării, respectiv computerizării”, a declarat Sugata Mitra.

Specialiștii au abordat problema educației din diverse unghiuri. Diana Andone a vorbit despre educația deschisă în România, Marian Staș despre schimbarea paradigmei la români, Florian Colceag despre șocul viitorului în educație, Sorin Ionescu a abordat problema miturilor școlii românești, iar Sebastian Burduja a împărtăşit din experienţele lui la Stanford și la Harvard University.

 „Copiii se nasc geniali, dar sistemul de învățământ românesc îi zăpăcește”, a declarat Florian Colceag, un militant al educației alternative.

La acest eveniment s-au înscris peste 1000 de persoane, dintre care au fost selectați 450 de participanți: cadre didactice, formatori, ONG-uri, studenți și părinți. Restul persoanelor interesate de educație au putut urmări evenimentul de acasă prin live-streaming.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide