Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Relocări de fonduri pentru trei comunități locale; de unde se iau banii şi unde se duc

Consiliul Județean alocă anual sume importante pentru finanțarea sau cofinanțarea unor proiecte care vizează școli, grădinițe, rețele de apă, drumuri, cămine culturale, terenuri de sport, rețele de gaz etc. Sumele provin din cota de 6% aferentă impozitului pe venit, aflat la dispoziția Consiliului Județean și se alocă la începutul anului. În 2022, Consiliul Județean a alocat aproximativ 33 de milioane de lei, pentru orașele și comunele din județ.

Relocări de fonduri pentru trei comunități locale; de unde se iau banii şi unde se duc
Comentează 0

În ședința de astăzi, consilierii județeni au aprobat transferul unor fonduri de la un obiectiv de investiții la altul, în urma solicitărilor venite din partea a trei administrații locale: Șagu, Semlac și Gurahonț.

„Răspundem solicitărilor primite din partea comunelor, de relocare a sumelor alocate într-o primă fază pentru anumite proiecte. Există situații când, pe parcursul anului, oportunitățile de investiții se schimbă, și este nevoie de transferul banilor în alte obiective. Este păcat ca acești bani să se piardă și de aceea suntem prompți atunci când este vorba de astfel de cereri”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Primăria Șagu dorește mutarea sumei de 100 mii lei de la obiectivul de investiții „Extindere rețele electrice zona locuințe conform PUZ’’, la obiectivul nou de investiții ‚ „Modernizare iluminat public în localitățile Fiscut și Hunedoara Timișană”; diminuarea sumei de 51 mii lei de la obiectivul de investiții „Reparații platformă cu pavaj”, și majorarea obiectivului de investiții „Modernizare străzi în localitatea Hunedoara-Timișană” cu suma de 51 mii lei.

Primăria comunei Gurahonț solicită diminuarea sumei de 60 mii lei de la obiectivul de investiții „Construire centru cultural loc. Gurahonț” și majorarea obiectivului de investiții „Pietruire și asfaltare Drum Comunal DC34(DJ 708- Feniș)” cu suma de 60 mii lei.

Primăria Comunei Semlac solicită realocarea sumei de 50 mii lei de la obiectivul de investiții „Modernizare, reabilitare, dotare și extindere școala generală nr. 648 din comuna Semlac POR 5857/27.08.2020”, la obiectivul de investiții existent „Amenajare drum agricol de acces la Platforma betonată de depozitare a gunoiului de grajd din comuna Semlac, jud. Arad”, rezultând o sumă totală pe acest obiectiv de 150 mii lei.

Sursa foto: Arhiva

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite